1. Begrippen
  2. Webshop begrippen
  3. Wat is een landingspagina?

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is de eerste pagina waar een bezoeker terechtkomt wanneer deze op een (advertentie)link klikt of een zoekwoord invoert. Goede landingspagina's zijn gericht op specifieke bezoekers (de doelgroep) waarvan je wilt dat ze een specifieke taak uitvoeren. Denk hierbij aan een product kopen, gegevens achterlaten of een enquête invullen.

Waarom landingspagina's belangrijk zijn

Landingspagina's zijn belangrijk voor je webshop omdat ze de conversie verhogen. Bezoekers komen op een landingspagina terecht wanneer ze op een specifieke zoekterm hebben gezocht. Op een goede landingspagina staan dus de veel gezochte zoektermen en worden hierdoor bezocht door relevante bezoekers. Je speelt dus in op de interesse van de bezoeker die specifiek naar iets op zoek is

Hoe ziet een goede landingspagina eruit?

Omdat de bezoeker specifiek op zoek is, is het van belang dat de landingspagina's er logisch en aantrekkelijk uitzien. Je begeleidt de bezoeker dus zo snel mogelijk naar datgene waar ze naar op zoek zijn. Ook moeten landingspagina's aansluiten op de advertentie waarop de bezoeker heeft geklikt, zo weet de bezoeker zeker dat hij op de goede pagina is terechtgekomen. Een goede landingspagina voldoet daarom aan de volgende eisen:

  • Komt overeen met de advertentie/button waarop bezoeker heeft geklikt
  • Zo min mogelijk afleiding
  • Actieve schrijfstijl
  • Een duidelijke call-to-action-button

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products