Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is de eerste pagina waar een bezoeker terechtkomt wanneer deze op een (advertentie)link klikt of een zoekwoord invoert. Goede landingspagina's zijn gericht op specifieke bezoekers (de doelgroep) waarvan je wilt dat ze een specifieke taak uitvoeren. Denk hierbij aan een product kopen, gegevens achterlaten of een enquête invullen.

Waarom landingspagina's belangrijk zijn

Landingspagina's zijn belangrijk voor je webshop omdat ze de conversie verhogen. Bezoekers komen op een landingspagina terecht wanneer ze op een specifieke zoekterm hebben gezocht. Op een goede landingspagina staan dus de veel gezochte zoektermen en worden hierdoor bezocht door relevante bezoekers. Je speelt dus in op de interesse van de bezoeker die specifiek naar iets op zoek is

Hoe ziet een goede landingspagina eruit?

Omdat de bezoeker specifiek op zoek is, is het van belang dat de landingspagina's er logisch en aantrekkelijk uitzien. Je begeleidt de bezoeker dus zo snel mogelijk naar datgene waar ze naar op zoek zijn. Ook moeten landingspagina's aansluiten op de advertentie waarop de bezoeker heeft geklikt, zo weet de bezoeker zeker dat hij op de goede pagina is terechtgekomen. Een goede landingspagina voldoet daarom aan de volgende eisen:

  • Komt overeen met de advertentie/button waarop bezoeker heeft geklikt
  • Zo min mogelijk afleiding
  • Actieve schrijfstijl
  • Een duidelijke call-to-action-button
Rating:
Reviews: 346
Webwinkel
Rating:
Reviews: 39
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Products