1. Begrippen
  2. Webshop begrippen
  3. Wat is een SSL certificaat?

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certicaat is een certificaat die je nodig hebt om een SSL verbinding te implementeren. Een SSL verbinding is een beveiligde verbinding tussen de server en de consument in je webshop. Je kunt een SSL verbinding eenvoudig herkennen aan de 'https://domein.nl' en het kleine groene slotje links in de adresbalk. Dankzij encryptie van de communicatie tussen de webshop en de gebruiker zijn persoonlijke gegevens beschermd met een SSL verbinding.

SSL certificaat verplicht voor webshops

Hoewel er in de praktijk nog veel webshops werken zonder SSL verbinding, is het beveiligen van pagina's waarop gegevens worden uitgewisseld verplicht. Hoewel de regelgeving hierover niet geheel zwart-wit is, kan redelijkerwijs worden geconcludeerd dat een SSL certificaat verplicht is voor je webshop.

Gegevens moeten volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens namelijk passend beveiligd worden. Dit betekent dat in ieder geval pagina's waarop betaald wordt beveiligd moeten zijn, maar inlogpagina's en overige formulieren dit ook horen te zijn. Het niet naleven van de wet op dit punt kan je hoge boetes opleveren. Je kunt een SSL certificaat afnemen bij verschillende aanbieders, het loont dus om te kijken welke aanbieder voor jou het meest voordelig is.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products