Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certicaat is een certificaat die je nodig hebt om een SSL verbinding te implementeren. Een SSL verbinding is een beveiligde verbinding tussen de server en de consument in je webshop. Je kunt een SSL verbinding eenvoudig herkennen aan de 'https://domein.nl' en het kleine groene slotje links in de adresbalk. Dankzij encryptie van de communicatie tussen de webshop en de gebruiker zijn persoonlijke gegevens beschermd met een SSL verbinding.

SSL certificaat verplicht voor webshops

Hoewel er in de praktijk nog veel webshops werken zonder SSL verbinding, is het beveiligen van pagina's waarop gegevens worden uitgewisseld verplicht. Hoewel de regelgeving hierover niet geheel zwart-wit is, kan redelijkerwijs worden geconcludeerd dat een SSL certificaat verplicht is voor je webshop.

Gegevens moeten volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens namelijk passend beveiligd worden. Dit betekent dat in ieder geval pagina's waarop betaald wordt beveiligd moeten zijn, maar inlogpagina's en overige formulieren dit ook horen te zijn. Het niet naleven van de wet op dit punt kan je hoge boetes opleveren. Je kunt een SSL certificaat afnemen bij verschillende aanbieders, het loont dus om te kijken welke aanbieder voor jou het meest voordelig is.

Rating:
Reviews: 347
Webwinkel
Rating:
Reviews: 39
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Products