Wat is dropshipping?

Wanneer je een dropshipper bent, verkoop je producten van een andere partij (de dropshipleverancier). Je bent dus een soort tussenpersoon. Over de producten die je verkoopt ontvang je van de leverancier een commissie. Het proces gaat dus als volgt: de klant koopt op je webshop en betaalt de bestelling. Een deel hiervan zijn de inkoopkosten, die ontvangt de dropshipleverancier. De overige marge is voor de dropshipper (de webwinkeleigenaar). De dropshipleverancier verzendt de bestelling vanuit zijn magazijn, waarna de klant de bestelling ontvangt.

Geen eigen voorraad

Bij dropshipping heb je dus geen eigen voorraad. De leverancier heeft de voorraad én zorgt voor de levering. De leverancier koopt ook de producten in. Jij hoeft dit dus ook niet te doen, je hoeft alleen de orders maar door te geven.

Laagdrempelig

Het beginnen van een dropshipping webshop is laagdrempelig, omdat je zelf geen product, geen kantoor en geen klantenservice nodig hebt omdat de leverancier alles afhandelt. Het enige wat jij doet is in principe de marketing en branding. Het is dus van belang dat je veel verstand hebt van SEO. Op deze manier vinden mensen jou in de zoekmachines en niet jouw concurrenten.

Groot aanbod

Als dropshipper kun je kiezen uit veel dropshipleveranciers. Je kunt dus een groot assortiment aanbieden op jouw website. Wanneer je kiest voor webshop software, maak je gebruik van de contacten die de webshop softwareleveranciers hebben met de dropshipleveranciers.

Meer weten?

Wil je alles weten over dropshipping? Lees dan dit uitgebreide artikel over dropshipping.

Rating:
Reviews: 346
Webwinkel
Rating:
Reviews: 39
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Products