Wat is dropshipping?

Wanneer je een dropshipper bent, verkoop je producten van een andere partij (de dropshipleverancier). Je bent dus een soort tussenpersoon. Over de producten die je verkoopt ontvang je van de leverancier een commissie. Het proces gaat dus als volgt: de klant koopt op je webshop en betaalt de bestelling. Een deel hiervan zijn de inkoopkosten, die ontvangt de dropshipleverancier. De overige marge is voor de dropshipper (de webwinkeleigenaar). De dropshipleverancier verzendt de bestelling vanuit zijn magazijn, waarna de klant de bestelling ontvangt.

Geen eigen voorraad

Bij dropshipping heb je dus geen eigen voorraad. De leverancier heeft de voorraad én zorgt voor de levering. De leverancier koopt ook de producten in. Jij hoeft dit dus ook niet te doen, je hoeft alleen de orders maar door te geven.

Laagdrempelig

Het beginnen van een dropshipping webshop is laagdrempelig, omdat je zelf geen product, geen kantoor en geen klantenservice nodig hebt omdat de leverancier alles afhandelt. Het enige wat jij doet is in principe de marketing en branding. Het is dus van belang dat je veel verstand hebt van SEO. Op deze manier vinden mensen jou in de zoekmachines en niet jouw concurrenten.

Groot aanbod

Als dropshipper kun je kiezen uit veel dropshipleveranciers. Je kunt dus een groot assortiment aanbieden op jouw website. Wanneer je kiest voor webshop software, maak je gebruik van de contacten die de webshop softwareleveranciers hebben met de dropshipleveranciers.

Meer weten?

Wil je alles weten over dropshipping? Lees dan dit uitgebreide artikel over dropshipping.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products