1. Begrippen
  2. Webshop begrippen
  3. Wat is gebruiksvriendelijkheid?

Wat is gebruiksvriendelijkheid?

Gebruiksvriendelijkheid, ook wel usability genoemd, is een indicatie voor hoe snel en eenvoudig een bezoeker informatie kan vinden op een website. Het gaat hierbij om de mate van effectiviteit en efficiëntie. Bezoekers houden van websites die eenvoudig en snel in gebruik zijn, dat bespaart tijd en ergernissen. Heb je een gebruiksvriendelijke website dan is de kans groter dat er meer conversie plaatst vindt. De gebruiksvriendelijkheid kan bijvoorbeeld worden verbeterd door bij het invullen van een contact- of bestelformulier bezoekers duidelijke aanwijzingen en beschrijvingen te geven. Bijvoorbeeld in het geval van ongeldige of onvolledige gegevens.

Vergelijk verschillende webshop software en vind de software dat bij jou past!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products