Wat is JavaScript?

JavaScript is een scripttaal en onderdeel van het Javaplatform. Het wordt veel gebruikt om bepaalde onderdelen van een website interactief te maken. JavaScript wordt door middel van HTML overgebracht naar de browser en vervolgens uitgevoerd. JavaScript komt voor een groot deel overeen met de programmeertaal Java. Deze twee worden vaak met elkaar verward. Java bestond eerder, maar werd als moeilijk aan te leren ervaren. Vanuit daar werd JavaScript ontwikkeld. Deze scripttaal is makkelijker om aan te leren en voor meer mensen toegankelijk. Ook JavaScript en PHP lijken op elkaar. Beide kunnen worden gebruikt voor HTML-pagina's. Het grote verschil is dat een PHP script wordt uitgevoerd op de server, terwijl JavaScript wordt uitgevoerd op de Client. Dit betekent dat JavaScript direct wordt uitgevoerd via de browser van de webbezoeker.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products