Wat is CPC?

CPC (cost per click) is een verdienmodel dat vaak gehanteerd wordt in het online adverteren. Bij deze methode wordt er aan de adverteerder betaald per klik op de advertentie. Op deze manier hoeven bedrijven alleen maar te betalen voor de advertentie als er ook daadwerkelijk op geklikt wordt. Het aantal keer dat een advertentie wordt weergegeven staat hier los van. Bij bedrijven als Google zijn er verschillende mogelijkheden wat CPC betreft:

  • Handmatig bieden: hierbij is het mogelijk om zelf de prijs voor je klik te bepalen. Je hebt dus de volledige vrijheid om de prijs te kiezen. Wel is het zo dat de partij die de hoogste CPC heeft ingesteld, ook vaak het hoogst in de rangorde voorkomt bij bedrijven als Google. Daardoor ben je als bedrijf beter online vindbaar
  • Automatisch bieden: hierbij is het mogelijk om bedrijven als Google automatisch een prijs in te laten vullen. Dit kan handig zijn wanneer een partij altijd bovenaan wil staan, ongeacht de prijs. Op deze manier gaat dat geheel automatisch. Wel houdt het advertentieplatform rekening met het maximale budget dat de adverteerder beschikbaar heeft

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products