1. Begrippen
  2. Webshop begrippen
  3. Wat zijn hoofd-en subcategorieën?

Wat zijn hoofd-en subcategorieën?

Met hoofd- en subcategorieën deel je jouw website op een logische manier in. Over het algemeen deel je jouw webshop in met één of meer hoofdcategorieën die je vervolgens onderverdeelt in subcategorieën. Onder de hoofdcategoriepagina 'herenkleding' liggen bijvoorbeeld de subcategoriepagina. Wanneer een bezoeker op een paar schoenen of een t-shirt klikt, dan komt deze terecht op de productpagina's van deze producten.

Waarom categorie- en productpagina's belangrijk zijn

Categorie- en productpagina's zijn vaak de landingspagina's van een webshop. Door de landingspagina's optimaal te maken met zoekwoorden waar veel volume op zit, vergroot je de kans om het aantal verkopen te vergroten: je speelt immers in op de interesse van de bezoeker die specifiek naar iets op zoek is.

Hoe ziet een goede categoriepagina eruit?

Goede categoriepagina's zijn vooral van belang voor oriënterende bezoekers. Een goede categoriepagina zorgt ervoor dat bezoekers langer op jouw site blijven, wat de kans op een verkoop vergroot. Een goede categorie bestaat uit de volgende elementen:

  • Een call-to-action-button
  • Unieke teksten
  • Goede, duidelijke afbeeldingen

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products