Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een naam in het DNS (Domain Name System), het naamgevingssysteem (op internet) waarmee computers kunnen worden geïdentificeerd. Het kiezen van een domeinnaam voor je webshop is één van de eerste stappen die je neemt. Natuurlijk is het belangrijk om dan alvast te weten wat je gaat verkopen en hoe je dat wilt gaan doen, maar als je dit op een rijtje hebt kun je je eigen domeinnaam gaan bepalen. Daarnaast kun je ook een domeinnaam aanvragen voor een persoonlijk e-mailadres.

Je hebt globaal gezien twee opties: een domeinnaam met een merknaam of een domeinnaam met een keyword. Kies je voor de eerste optie, dan kom je eenvoudig bovenaan in Google wanneer mensen hierop zoeken. Het is in dit geval wel belangrijk om snel naamsbekendheid te genereren, zodat potentiële klanten weten waar ze jouw webshop kunnen vinden.

Kies je voor een domeinnaam met een keyword, dan kan dit je positie in Google ook ten goede komen. Verkoop je bijvoorbeeld computers, dan levert de domeinnaam www.computer.nl je voordeel op in de zoekresultaten wanneer iemand zoekt op 'computer'. Wel is het zo dat de meeste voor de hand liggende domeinnamen al vergeven zijn. Je kunt dan toevoegingen doen om op een unieke domeinnaam uit te komen.

Rating:
Reviews: 39
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Webwinkel
Products