Wat is SEA?

SEA, Search Engine Advertising, is het inkopen van advertentieruimte boven en onder de natuurlijke, organische zoekresultaten in zoekmachines. Dit gebeurt door in een veilig te bieden op zoekwoorden (keywords) die voor jou relevant zijn. Je betaalt dan per klik op de advertentie. De belangrijkste eigenschap van deze advertenties is dat ze zijn gekoppeld aan de zoekopdracht van de webbezoeker. Voor SEA wordt door veel bedrijven gebruik gemaakt van Google AdWords, het advertentieprogramma van Google.

De voordelen van SEA

Omdat SEA een betaalde dienst is, kun je profiteren van veel voordelen die Google AdWords jou biedt. Een aantal op een rij:

  • Je kunt in korte tijd een grote groep bezoekers bereiken. Met SEA kun je namelijk zelf kiezen op welke zoekwoorden je advertentie wordt gevonden. Daardoor heb je in een korte tijd een grote groep bezoekers die rechtstreeks naar jouw webshop of website gaat
  • Flexibel. Je kunt de advertenties makkelijk aan- en uitzetten. Ideaal dus voor tijdelijke acties. Bovendien kun je jouw budget makkelijk binnen de perken houden
  • Je betaalt alleen wanneer er op een advertentie wordt geklikt
  • Je kunt de resultaten altijd bijhouden

De nadelen van SEA

Naast de voordelen kent SEA enkele nadelen:

  • De kosten kunnen snel oplopen als je het niet goed managed
  • Het is complex. Het kost veel tijd om erachter te komen welke advertenties het goed doen en welke niet
  • Concurrentie. In sommige branches is de cincurrentie groot. De kosten om jouw advertentie te kunnen plaatsen zullen hierdoor hoger zijn

Beginnen met SEA?

 

Nog meer weten van SEA voordat je van start gaat? Lees dan dit artikel over beginnen met SEA.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products