1. Begrippen
  2. Webshop begrippen
  3. Wat zijn zoekresultaten?

Wat zijn zoekresultaten?

Zoekresultaten zijn de resultaten die je te zien krijgt wanneer je iets opzoekt in zoekmachines, zoals Google. Zoekresultaten zijn onder te verdelen in twee categorieën: organische- en betaalde zoekresultaten.

Wat zijn organische zoekresultaten?

Dit zijn resultaten die naar voren komen in een zoekmachine wanneer je naar iets zoekt en waar niet voor betaald is. Deze resultaten worden vaak weergegeven onder de betaalde advertenties. De positie van deze zoekresultaten wordt bepaald door een algoritme van de zoekmachine en de relevantie van een webpagina met de betreffende zoekterm. Het vindbaar maken van je website in zoekmachines heet SEO: Search Engine Optimalisation.

Wat zijn betaalde zoekresultaten?

Het tegenovergestelde van organische zoekresultaten zijn betaalde zoekresultaten. Dit zijn advertenties die op prominente plaatsen (bovenaan en onderaan) worden geplaatst en waarvoor betaald is door de adverteerder. Het voordeel hiervan is dat je direct vindbaar bent in zoekmachines. Om vindbaar te worden in de organische zoekresultaten kost over het algemeen veel tijd. Echter, zonder betaling verdwijnt het zoekresultaat en ben je als bedrijf dus minder makkelijk vindbaar. Het beheren van betaalde zoekresultaten heet SEA: Search Engine Advertising.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products