1. Begrippen
  2. Webshop begrippen
  3. Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) betalen voor de gegenereerde verkopen, bezoekers of potentiële klanten die de affiliate heeft aangeleverd.

Bij het opzetten van een affiliate marketing systeem komt veel meer kijken dan een afspraak met een affiliate en een banner. Het systeem moet kunnen meten, cookies plaatsen, acties registreren, communicatie mogelijk maken, analyseren en statistieken bijhouden. Daarbij zullen financiële zaken geregeld moeten worden.

Affiliate netwerken

Het is daarom niet gek dat veel gebruikers van dit systeem ervoor kiezen om een affiliate netwerk in te schakelen. Dit netwerk neemt je veel werk uit handen en zorgt ervoor dat zaken goed geregeld zijn. Je kunt kiezen voor verschillende aanbieders, zoals bijvoorbeeld Daisycon, Tradetracker en Tradedoubler.

Wil je weten wanneer je het beste kunt kiezen voor affiliate marketing? Bekijk dan deze video:

Verschillende webshop software pakketten bieden integratie met affiliate netwerken. Vergelijk webshop software en kijk hoe jij meer kunt verdienen met affiliate marketing.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products