Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) betalen voor de gegenereerde verkopen, bezoekers of potentiƫle klanten die de affiliate heeft aangeleverd.

Bij het opzetten van een affiliate marketing systeem komt veel meer kijken dan een afspraak met een affiliate en een banner. Het systeem moet kunnen meten, cookies plaatsen, acties registreren, communicatie mogelijk maken, analyseren en statistieken bijhouden. Daarbij zullen financiƫle zaken geregeld moeten worden.

Affiliate netwerken

Het is daarom niet gek dat veel gebruikers van dit systeem ervoor kiezen om een affiliate netwerk in te schakelen. Dit netwerk neemt je veel werk uit handen en zorgt ervoor dat zaken goed geregeld zijn. Je kunt kiezen voor verschillende aanbieders, zoals bijvoorbeeld Daisycon, Tradetracker en Tradedoubler.

Wil je weten wanneer je het beste kunt kiezen voor affiliate marketing? Bekijk dan deze video:

Verschillende webshop software pakketten bieden integratie met affiliate netwerken. Vergelijk webshop software en kijk hoe jij meer kunt verdienen met affiliate marketing.

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa
Products