Medewerkers
Doelgroep
Design
Assortiment
Marketing
Extra functies
Aanvullingen

Eenvoudig de beste webshop software kiezen?

Met webshop software maak je eenvoudig je eigen webshop. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Zo maak je eenvoudig een voorselectie. Hulp nodig bij het kiezen? Plan dan een gratis adviesgesprek.

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.

Ook interessant voor jou:

Eenvoudig webshop software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste webwinkel software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste pakketten toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

 

Iris
Iris
Appwiki expert

Wat is de beste webshop software? Vergelijk en vind webwinkel software

Als je een webwinkel start wil je natuurlijk gebruikmaken van de beste webshop software. Wat de beste software is voor jouw webshop is afhankelijk van wat je gaat doen en wat je al kunt. Op deze pagina vind je veel webshop software waarmee je makkelijk een webwinkel kunt beginnen. Verfijn de resultaten om makkelijk de webshop software te vinden die bij je past.

Zoek de beste webwinkel software

Wil jij graag een webshop beginnen? Dan er zijn er vele afwegingen die je moet maken. Of je nou een winkelier bent en je bereik wilt vergroten of een ondernemer die een interessante markt in gaat, je wilt natuurlijk de beste webshop. Steeds meer mensen vaker online winkelen in plaats van offline, is een webshop starten altijd interessant om te overwegen. Naast het feit dat er steeds vaker en eenvoudiger online wordt gewinkeld, is het ook steeds makkelijker om een webshop te starten.

Hoe vind je webshop software die bij je past?

Voor elke ondernemer is er geschikte webshop software te vinden om direct mee aan de slag te kunnen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je webshop software kiest dat volledig voldoet aan jouw wensen en eisen. Enkel met een goede webshop kun jij het gehele internet veroveren. Niet alleen het uiterlijk van het systeem moet meespelen in de keuze van de beste webshop software, maar ook alle functionaliteiten. Het zal niet de eerste keer zijn dat een ondernemer voor een prikkie een jaarabonnement afsluit, waarbij na een paar maanden blijkt dat het pakket totaal niet aansluit bij de wensen. Op onze website kun je verschillende softwarepakketten met elkaar vergelijken. Wij hebben de beste webshop software voor jou verzameld, zonder software voor te trekken. Zo krijg jij gegarandeerd een pakket voorgesteld die echt aansluit bij jouw wensen.

Welke webwinkel software kiezen?

Wij leggen je uit welke soorten webwinkel software er zijn en wat je ermee kunt, zodat je hierna gemakkelijk je keuze kunt maken en de beste webshop software kunt kiezen.

Waar begin je met zoeken?

Eén van de belangrijkste keuzes die je moet maken voordat je een webshop kan beginnen, is de keuze voor de software waarmee je gaat werken. Deze keuze kun je vergelijken met de keuze van een winkelier voor een winkelpand. Zodra je een winkelpand hebt gekozen werk je daar vrijwel elke dag in. Dit geldt ook voor de keuze van webshop software, je werkt waarschijnlijk elke dag in het systeem. Het is daarom van essentieel belang om webshop software te kiezen die aansluit bij jouw wensen. Maar hoe kies je de beste webshop software en waar moet je opletten als je een webshop wilt beginnen? Het is allereerst belangrijk dat je de voor- en nadelen van de verschillende softwareprogramma's op een rijtje zet. Daarnaast is het belangrijk dat jij je wensen in kaart brengt. Uiteindelijk kun je aan de hand van deze punten bepalen met welke webshop software je aan de slag gaat.

Wat is webshop software en welke soorten zijn er?

Webshop software omvat een programma dat als instrument, systeem, dient bij het maken en onderhouden van een webwinkel. Door middel van zo'n systeem zorg je ervoor dat klanten in jouw webshop producten en/of diensten kunnen bekijken en bestellen. Je zorgt er met behulp van zo'n systeem voor hoe jouw webshop eruit komt te zien.

Webshop software is op te splitsen in twee soorten software. Aan de ene kant heb je open-source software en aan de andere kant heb je Software as a Service (SaaS).

  • SaaS houdt in dat de webshop zelf niet jouw bezit is, maar je dus de service huurt. Je maakt gebruik van de functionaliteiten van het platform, maar bent er zelf niet de eigenaar van. SaaS wordt ook wel software onder licentie genoemd.
  • Open-source software houdt in dat je gebruikmaakt van een gratis software. Als je hiervoor kiest kun je na installatie direct aan de slag met het bouwen, programmeren en vormgeven van je webshop.

De keuze voor één van deze twee soorten komt neer op de mate van expertise die je bezit of de persoon die voor jou de webshop gaat bouwen en/of onderhouden. Open-source is geschikt voor mensen die technisch goed onderlegd zijn, ofwel de programmeurs. SaaS is geschikt voor mensen die weinig tot niet bekwaam zijn in het creëren van een webshop.

De voor- en nadelen van open-source software

Wanneer je goed kunt programmeren en voldoende tijd hebt om een webshop geheel vanaf het begin op te bouwen, dan is open-source software een geschikte optie. open-source software is over het algemeen gratis webshop software en iedereen kan bijdragen aan de broncode ervan. De software is eenvoudig en snel op het internet te downloaden. Na installatie kun je beginnen met het bouwen, inrichten en vormgeven van de webshop. Je kunt de webshop geheel naar eigen hand customizen. Een voorbeeld en veelgebruikt Open Source softwareprogramma onder programmeurs is Magento. Open-source software is ook een geschikte optie als je een beperkt budget hebt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het inrichten en vormgeven van de webshop uit te besteden aan een programmeur of een ontwikkelaar, maar dan kunnen de kosten boven budget uitkomen. Ook is open-source software niet continu up-to-date, er is meestal één keer per jaar sprake van een grote update.

De voor- en nadelen van SaaS

Ben je geen held in programmeren of heb je er simpelweg geen tijd voor, dan is SaaS een betere optie in vergelijking met open-source software. SaaS is een betaalde software service die je huurt, je bent huurder van het platform. Dit maakt je niet de eigenaar van de software. Je betaalt de leverancier vaak een maandelijks bedrag voor het gebruik. Op deze manier zijn de support en service volledig uitbesteed. SaaS is erg gebruiksvriendelijk, je hebt vrijwel geen technische vaardigheden nodig en kunt voor een klein bedrag al aan de slag. Je kunt vaak kiezen uit verschillende templates en hoeft dan alleen nog maar de producten, teksten en foto's toe te voegen. De verschillende SaaS programma's bieden altijd een actuele service en daarnaast zijn vele bekende systemen, zoals iDeal en PostNL, geintegreerd. SaaS is geschikt voor de kleine, middelgrote en grote bedrijven. De software blijft continu in ontwikkeling en biedt vaak steeds weer nieuwe functies en mogelijkheden. Verder wordt SaaS vaak aangeboden als software in de cloud en is je data op daarmee goed beveiligd.

Hoe kies je de beste webshop software?

Nu je op de hoogte bent van de verschillende soorten webshop software, kun je wellicht beter de richting van je keuze bepalen. Om je keuze nog specifieker te maken en je wensen in kaart te brengen, zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen. De vraag die je jezelf in ieder geval moet stellen is: wat verwacht ik van webshop software? Andere vragen die je jezelf kan stellen zijn de volgende:

  • Hoeveel tijd wil je investeren in de webshop?
  • Hoeveel geld wil je investeren in de webshop?
  • Wil je zelf de vormgeving doen of ga je liever voor een template?
  • Wil je de webshop software kunnen koppelen met andere systemen? Zo ja, met welke systemen?
  • In hoeveel verschillende talen/landen wil je jouw webshop?
  • Wil je eenvoudig en regelmatig nieuwe producten toe kunnen voegen aan je webshop?

Wanneer je de antwoorden op bovenstaande vragen in kaart hebt gebracht, ben je klaar om een goede webshop software keuze te maken. Je kunt gerichter zoeken naar software dat aansluit bij jouw wensen.

De keuze van de beste webshop software

Het is niet altijd makkelijk om alsnog voor de webshop software te kiezen die bij al jouw wensen aansluit. Hierbij helpen wij je graag op weg. Om tot de beste webshop software te komen, kun je alle gewenste functionaliteiten op papier opschrijven. Zo krijg jij een overzicht van alles wat jij nodig hebt om een goede webshop te beginnen. In het linkermenu kun je de beste webshop software kiezen aan de hand van alle opgestelde functionaliteiten. De functionaliteiten die jij op papier hebt opgesteld kun je aanvinken in het linkermenu, vervolgens wordt de software geselecteerd die deze functionaliteiten heeft en kun je eenvoudig kiezen.

De beste webshop software gratis proberen

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, kun je in bijna alle gevallen webshop software gratis proberen. Tijdens deze proefperiode kun je kijken of de software inderdaad volledig aansluit bij jouw wensen. De proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen. Uiteraard is het testen van de software geheel vrijblijvend en kan je na de proefperiode eventueel kiezen voor een ander pakket, mocht de software niet volledig aansluiten bij jouw wensen. Zo vind jij de beste webshop software. Naast gratis alternatieven zijn er ook een aantal goedkope webshop leveranciers te vinden. Zo hoeft een goede oplossing niet duur te zijn. 

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products