1. Webshop
  2. Beste webshop software

De beste webshop software vergelijken

Vergelijk eenvoudig de beste webwinkel software die bij je bedrijf past. Of bekijk hieronder de top 5 met beste webwinkel software. Probeer deze gratis en vrijblijvend.

Top 5 met de beste webshop software

De software voor je webshop is bepalend voor het succes. Daarom wil je een pakket dat perfect aansluit op de doelen en wensen die je hebt met jouw webshop. Om je keuze eenvoudiger te maken vind je hier de top 5 met de beste SaaS webwinkel software.

Deze pakketten zijn het best beoordeeld door gebruikers en zijn daarnaast zeer compleet qua functionaliteiten. Wil je echt het beste webshop pakket vinden dat bij jouw situatie en aanpak past? Probeer dan meerdere pakketten gratis uit. Alle onderstaande pakketten bieden namelijk een gratis en vrijblijvende proefperiode!

1. Wix

Onze krachtige technologie maakt het voor iedereen eenvoudig om een mooie, professionele en functionele site te maken. Zonder creatieve beperkingen of programmeren - gewoon volledige vrijheid om uzelf uit te drukken en uw hele bedrijf online te beheren.

Uitstekende hosting
Krachtige tools
Volledig aanpasbaar

Prijs: vanaf €17,00
Proefperiode:
Reviews: geen
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. SnelStart

SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf je boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met jouw bedrijf! Al ruim 120.000 slimme ondernemers gingen je voor.

Geautomatiseerd
Meer inzicht
Volledige controle

Prijs: Op aanvraag
Proefperiode:
Reviews: 9/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. JouwWeb

Waar de andere platforms echt software-pakketten zijn, biedt JouwWeb een gebruiksvriendelijke ‘drag-and-drop’-editor, waardoor technische kennis niet vereist is. JouwWeb is dus zeer geschikt voor startende webshops. Met €8 per maand is dit de meest voordelige aanbieder. Er is momenteel zelf een actie waarbij je de eerste 3 maanden gratis krijgt!

6 Maanden Gratis
Drag and drop
Inclusief domeinnaam

Prijs: maandelijks €8,50
Proefperiode: 3 maanden gratis
Reviews: 9/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

4. Exact

MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

Koppel je webshop
Geintegreerd pakket
370+ koppelingen

Prijs: maandelijks €245,00
Proefperiode:
Reviews: 8.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

5. Lightspeed

Lightspeed biedt kassasystemen voor retailers en horeca ondernemers, en webshop software voor ecommerce ondernemers over de hele wereld. Test onze producten gratis, zonder verplichtingen.

Responsive designs
Rapportages
24/7 support

Prijs: maandelijks €49,00
Proefperiode: 14 Dagen
Reviews: 9.3/10
Bekijk reviews 

Ook interessant voor jou:

Bekijk het complete webshop software overzicht

Hieronder vind je alle aanbieders van webshop software. Vertel ons over je bedrijf en geef aan welke functies je nodig hebt met de filters. Kies vervolgens de 3 beste webwinkel software aanbieders en voeg deze toe aan jouw vergelijking door op 'Vergelijken' te klikken.

Vergelijk alle webshop software

Wat is de beste webshop software? Vergelijk en vind webwinkel software

Als je een webwinkel start wil je natuurlijk gebruikmaken van de beste webshop software. Wat de beste software is voor jouw webshop is afhankelijk van wat je gaat doen en wat je al kunt. Op deze pagina vind je veel webshop software waarmee je makkelijk een webwinkel kunt beginnen. Verfijn de resultaten om makkelijk de webshop software te vinden die bij je past.

Zoek de beste webwinkel software

Wil jij graag een webshop beginnen? Dan er zijn er vele afwegingen die je moet maken. Of je nou een winkelier bent en je bereik wilt vergroten of een ondernemer die een interessante markt in gaat, je wilt natuurlijk de beste webshop. Steeds meer mensen vaker online winkelen in plaats van offline, is een webshop starten altijd interessant om te overwegen. Naast het feit dat er steeds vaker en eenvoudiger online wordt gewinkeld, is het ook steeds makkelijker om een webshop te starten.

Hoe vind je webshop software die bij je past?

Voor elke ondernemer is er geschikte webshop software te vinden om direct mee aan de slag te kunnen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je webshop software kiest dat volledig voldoet aan jouw wensen en eisen. Enkel met een goede webshop kun jij het gehele internet veroveren. Niet alleen het uiterlijk van het systeem moet meespelen in de keuze van de beste webshop software, maar ook alle functionaliteiten. Het zal niet de eerste keer zijn dat een ondernemer voor een prikkie een jaarabonnement afsluit, waarbij na een paar maanden blijkt dat het pakket totaal niet aansluit bij de wensen. Op onze website kun je verschillende softwarepakketten met elkaar vergelijken. Wij hebben de beste webshop software voor jou verzameld, zonder software voor te trekken. Zo krijg jij gegarandeerd een pakket voorgesteld die echt aansluit bij jouw wensen.

Welke webwinkel software kiezen?

Wij leggen je uit welke soorten webwinkel software er zijn en wat je ermee kunt, zodat je hierna gemakkelijk je keuze kunt maken en de beste webshop software kunt kiezen.

Waar begin je met zoeken?

Eén van de belangrijkste keuzes die je moet maken voordat je een webshop kan beginnen, is de keuze voor de software waarmee je gaat werken. Deze keuze kun je vergelijken met de keuze van een winkelier voor een winkelpand. Zodra je een winkelpand hebt gekozen werk je daar vrijwel elke dag in. Dit geldt ook voor de keuze van webshop software, je werkt waarschijnlijk elke dag in het systeem. Het is daarom van essentieel belang om webshop software te kiezen die aansluit bij jouw wensen. Maar hoe kies je de beste webshop software en waar moet je opletten als je een webshop wilt beginnen? Het is allereerst belangrijk dat je de voor- en nadelen van de verschillende softwareprogramma's op een rijtje zet. Daarnaast is het belangrijk dat jij je wensen in kaart brengt. Uiteindelijk kun je aan de hand van deze punten bepalen met welke webshop software je aan de slag gaat.

Wat is webshop software en welke soorten zijn er?

Webshop software omvat een programma dat als instrument, systeem, dient bij het maken en onderhouden van een webwinkel. Door middel van zo'n systeem zorg je ervoor dat klanten in jouw webshop producten en/of diensten kunnen bekijken en bestellen. Je zorgt er met behulp van zo'n systeem voor hoe jouw webshop eruit komt te zien.

Webshop software is op te splitsen in twee soorten software. Aan de ene kant heb je open-source software en aan de andere kant heb je Software as a Service (SaaS).

  • SaaS houdt in dat de webshop zelf niet jouw bezit is, maar je dus de service huurt. Je maakt gebruik van de functionaliteiten van het platform, maar bent er zelf niet de eigenaar van. SaaS wordt ook wel software onder licentie genoemd.
  • Open-source software houdt in dat je gebruikmaakt van een gratis software. Als je hiervoor kiest kun je na installatie direct aan de slag met het bouwen, programmeren en vormgeven van je webshop.

De keuze voor één van deze twee soorten komt neer op de mate van expertise die je bezit of de persoon die voor jou de webshop gaat bouwen en/of onderhouden. Open-source is geschikt voor mensen die technisch goed onderlegd zijn, ofwel de programmeurs. SaaS is geschikt voor mensen die weinig tot niet bekwaam zijn in het creëren van een webshop.

De voor- en nadelen van open-source software

Wanneer je goed kunt programmeren en voldoende tijd hebt om een webshop geheel vanaf het begin op te bouwen, dan is open-source software een geschikte optie. open-source software is over het algemeen gratis webshop software en iedereen kan bijdragen aan de broncode ervan. De software is eenvoudig en snel op het internet te downloaden. Na installatie kun je beginnen met het bouwen, inrichten en vormgeven van de webshop. Je kunt de webshop geheel naar eigen hand customizen. Een voorbeeld en veelgebruikt Open Source softwareprogramma onder programmeurs is Magento. Open-source software is ook een geschikte optie als je een beperkt budget hebt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het inrichten en vormgeven van de webshop uit te besteden aan een programmeur of een ontwikkelaar, maar dan kunnen de kosten boven budget uitkomen. Ook is open-source software niet continu up-to-date, er is meestal één keer per jaar sprake van een grote update.

De voor- en nadelen van SaaS

Ben je geen held in programmeren of heb je er simpelweg geen tijd voor, dan is SaaS een betere optie in vergelijking met open-source software. SaaS is een betaalde software service die je huurt, je bent huurder van het platform. Dit maakt je niet de eigenaar van de software. Je betaalt de leverancier vaak een maandelijks bedrag voor het gebruik. Op deze manier zijn de support en service volledig uitbesteed. SaaS is erg gebruiksvriendelijk, je hebt vrijwel geen technische vaardigheden nodig en kunt voor een klein bedrag al aan de slag. Je kunt vaak kiezen uit verschillende templates en hoeft dan alleen nog maar de producten, teksten en foto's toe te voegen. De verschillende SaaS programma's bieden altijd een actuele service en daarnaast zijn vele bekende systemen, zoals iDeal en PostNL, geintegreerd. SaaS is geschikt voor de kleine, middelgrote en grote bedrijven. De software blijft continu in ontwikkeling en biedt vaak steeds weer nieuwe functies en mogelijkheden. Verder wordt SaaS vaak aangeboden als software in de cloud en is je data op daarmee goed beveiligd.

Hoe kies je de beste webshop software?

Nu je op de hoogte bent van de verschillende soorten webshop software, kun je wellicht beter de richting van je keuze bepalen. Om je keuze nog specifieker te maken en je wensen in kaart te brengen, zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen. De vraag die je jezelf in ieder geval moet stellen is: wat verwacht ik van webshop software? Andere vragen die je jezelf kan stellen zijn de volgende:

  • Hoeveel tijd wil je investeren in de webshop?
  • Hoeveel geld wil je investeren in de webshop?
  • Wil je zelf de vormgeving doen of ga je liever voor een template?
  • Wil je de webshop software kunnen koppelen met andere systemen? Zo ja, met welke systemen?
  • In hoeveel verschillende talen/landen wil je jouw webshop?
  • Wil je eenvoudig en regelmatig nieuwe producten toe kunnen voegen aan je webshop?

Wanneer je de antwoorden op bovenstaande vragen in kaart hebt gebracht, ben je klaar om een goede webshop software keuze te maken. Je kunt gerichter zoeken naar software dat aansluit bij jouw wensen.

Er komen steeds meer webshops bij in Nederland. Niet verwonderlijk, want de drempel om een webwinkel te beginnen wordt steeds lager. Maar hoe word je de beste webshop? Hoe zorg je ervoor dat jouw webwinkel zich onderscheidt van de concurrentie? Het antwoord: begin met de juiste basis. Passende webshop software staat aan het begin van jouw online succes. Daarom lichten we hieronder nog een aantal zaken uitgebreider toe.

Houd rekening met de omvang van je webshop

De vele aanbieders van webshop software bieden verschillende abonnementen aan. Deze abonnementen verschillen niet alleen in prijs, maar ook in omvang. Houd bij het selecteren van de software dus rekening met de onderstaande punten.

Aantal gebruikers

Met hoeveel gebruikers wil je kunnen werken in je webshop? Doe je alles zelf, dan heb je aan één gebruikersaccount genoeg. Wil je met meer mensen werken, dan is het belangrijk om voor een abonnement te kiezen dat dit ondersteunt.

Aantal producten

Hoeveel producten ga je verkopen? De meeste aanbieders van webshop software stellen een maximaal aantal artikelen per abonnementsvorm vast. Maar ook zijn er webshop software licenties waarin je onbeperkt producten kunt toevoegen. Bepaal van tevoren wat jij nodig hebt, zodat je geen ruimte tekort komt of betaalt voor mogelijkheden waar je geen gebruik van maakt.

Maximaal dataverkeer

Dataverkeer is het aantal bestanden dat per maand wordt opgevraagd in jouw webshop. Een belangrijk keuzemoment, want een te kleine hoeveelheid dataverkeer in je abonnement kan zorgen voor extra kosten achteraf of zelfs (tijdelijke) sluiting van je webshop.

Je kunt eenvoudig uitrekenen hoeveel dataverkeer je nodig hebt met de volgende formule:

Dataverkeer = Formaat van een gemiddelde pagina * Het aantal pagin's dat een bezoeker bekijkt * Het aantal bezoekers per maand.

Stel dat dit 75Kb * 5 pagina?s * 1.000 bezoekers is, dan heb je dus 375.000Kb (375Mb) dataverkeer per maand nodig.

Heb je nog geen pagina's gemaakt? Probeer dan een inschatting te maken. Een website met veel grafische elementen is een stuk zwaarder dan een website met minder afbeeldingen en video's. Toch heb je voor een ?zware? website met weinig bezoekers geen groot data abonnement nodig.

Hoe biedt je goede service met je webshop?

Wat de beste webshop service is, hangt onder andere af van het type product dat je verkoopt. Bied je iets aan waar een consument voor aankoop al veel vragen over kan hebben? Dan zijn snelle contactmogelijkheden essentieel. Verkoop je een duur product? Dan kan het handig zijn om verschillende betaalmethoden aan te bieden.

Betalingsmogelijkheden

Webshop betalingen kunnen worden gedaan via iDeal, PayPal of een Payment Service Provider. Ook biedt een aantal webshop software uitgevers de mogelijkheid tot betalen op rekening, overboeking of betalen bij afhalen.

Contactmogelijkheden

Een goede webshop is bereikbaar. Heb je ambitie om de beste webshop te worden? Denk dan goed na over de contactmogelijkheden die je jouw klanten wilt bieden. Is e-mail en telefonisch verkeer genoeg? Of kies je ervoor om een chat op te nemen in jouw webshop? In elk webshop pakket zijn de mogelijkheden anders en dus is het belangrijk om hier goed naar te kijken voordat je software kiest.

Reviews

Laat zien dat je de beste webshop bent door klanten reviews te laten schrijven over jouw winkel. In verschillende webshop software pakketten is dit mogelijk. En ook zijn er opties voor het plaatsen van reviews bij producten en het koppelen van je webshop aan een beoordelingssite zoals Trustpilot, FeedbackCompany en Trusted Shops.

Denk na over de toekomst

De beste webshop word je alleen met een duidelijk beeld van de toekomst. Kies altijd voor webshop software die je de ruimte biedt om je ambities waar te maken. Waar moet je op letten?

Meerdere webwinkels (Multishop)

Een aantal webshop software pakketten biedt je de mogelijkheid om meerdere winkels binnen één beheeromgeving op te zetten: een multishop. Wil je in de toekomst meer webshops openen? Kijk dan altijd naar de uitbreidingsmogelijkheden.

Buitenland mogelijkheden

Wil je uitbreiden naar het buitenland? Let bij het kiezen van de beste webshop software voor jouw winkel dan op de ondersteunde valuta en talen.

Hebben we dan alle selectiecriteria gehad? Nee, maar we beperkten ons tot de meest in het oog springende punten. Om de beste webshop te worden zijn ook de juiste look en feel, zoekmachine optimalisatie, beveiliging en administratie en koppelingen essentieel.

De keuze van de beste webshop software

Het is niet altijd makkelijk om alsnog voor de webshop software te kiezen die bij al jouw wensen aansluit. Hierbij helpen wij je graag op weg. Om tot de beste webshop software te komen, kun je alle gewenste functionaliteiten op papier opschrijven. Zo krijg jij een overzicht van alles wat jij nodig hebt om een goede webshop te beginnen.

Op deze pagina kun je de beste webshop software kiezen aan de hand van alle opgestelde functionaliteiten. De functionaliteiten die jij op papier hebt opgesteld kun je aanvinken in het linkermenu, vervolgens wordt de software geselecteerd die deze functionaliteiten heeft en kun je eenvoudig kiezen. Tevens is het ook mogelijk om jouw webshop software te koppelen aan jouw boekhoudprogramma. Mocht je dit willen is het goed om hier rekening mee te houden.

De beste webshop software gratis proberen

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, kun je in bijna alle gevallen webshop software gratis proberen. Tijdens deze proefperiode kun je kijken of de software inderdaad volledig aansluit bij jouw wensen. De proefperiode omvat meestal veertien of dertig dagen. Uiteraard is het testen van de software geheel vrijblijvend en kan je na de proefperiode eventueel kiezen voor een ander pakket, mocht de software niet volledig aansluiten bij jouw wensen. Zo vind jij de beste webshop software. Naast gratis alternatieven zijn er ook een aantal goedkope webshop leveranciers te vinden. Zo hoeft een goede oplossing niet duur te zijn. 

Veelgestelde vragen

 

✅  Wat is webshop software?

Webshop software omvat een programma dat als instrument, systeem, dient bij het maken en onderhouden van een webwinkel. Door middel van zo'n systeem zorg je ervoor dat klanten in jouw webshop producten en/of diensten kunnen bekijken en bestellen. Je zorgt er met behulp van zo'n systeem voor hoe jouw webshop eruit komt te zien.

✅  Wat is SaaS webwinkel software?

Het woord SaaS staat voor Software as a Service.. SaaS webshop software is een online programma waarmee jij jouw webshop online zet en houdt. Je hoeft hiervoor niets te installeren, maar gebruikt alles online. De software zelf is een pakket waarbij alles inclusief is. SaaS houdt in dat je dus de service huurt.

✅  Hoe kies je de beste software?

Jij weet zelf wat het beste bij jouw webshop past. Om je een idee te geven wat het beste bij jouw webwinkel past, kun je jezelf de volgende vragen stellen:
- Hoeveel tijd en geld wil je investeren in de webshop?
- Wil je zelf de vormgeving doen?
- Wil je de webshop software kunnen koppelen met andere systemen?
- Wil je eenvoudig en regelmatig nieuwe producten toe kunnen voegen aan je webshop?

Relevante artikelen

rawpixel-658248-unsplash.jpg
22 november 2022

Wordpress webshop maken: de voor- en nadelen op een rij

Webshop beginnenWebshop

Is een Wordpress webshop voor jou de beste oplossing? Deze overwegingen moet je maken om tot een goede keuze te komen.

Lees meer 
4 augustus 2018

Webshop laten bouwen of zelf doen?

Webshop beginnenWebshop
23 november 2015

Webshop starten met een eigen domeinnaam

Webshop beginnen

Eenvoudig webshop software kiezen?

1. Bekijk de aanbieders We hebben een overzicht voor je gemaakt met de beste webwinkel software.

2. Maak een voorselectie Selecteer je bedrijfsvorm, branche en bedrijfsgrootte en bepaal welke functies je nodig hebt.

3. Vergelijk je persoonlijke top 3 Voeg de 3 beste pakketten toe aan jouw vergelijking en vergelijk je persoonlijk top 3 in één overzicht.

4. Probeer de beste software Probeer gratis en vrijblijvend jouw software top 3. Door meerdere oplossingen te ervaren, weet je welke het beste bij je past.

5. Evalueer en maak je keuze Vergelijk en beoordeel van jouw top 3 de functies, gebruiksgemak en support. Kies dan de software die het beste bij je past. Zo maakt Appwiki softwareselectie eenvoudig.

 

Products