1. Blog
  2. Webshop met een eigen domeinnaam starten

Webshop starten met een eigen domeinnaam

Webshops zijn enorm populair en er eentje beginnen hoort bij ondernemerschap, maar zorgt ook voor een alternatief op werk. Er is weinig werkgelegenheid, dus realiseert men zelf werkgelegenheid. Iedereen kan een webshop beginnen, het wordt men makkelijk gemaakt door diensten die een webshop met een eigen domeinnaam starten mogelijk maken.

De beste webshop software

Er is brede keus wat betreft de software die je kunt kiezen voor het opzetten van jouw webshop. Denk aan Prestashop, WooCommerce, Magento, Shopify en SEOshop. Ook zijn er talloze bedrijven die maatwerk kunnen leveren en webshop software op maat maken. Voor ieder budget en voor iedere wens is dus wel wat te vinden.

Een webshop beginnen is niet zo'n probleem. Maar er eentje succesvol runnen is een heel ander verhaal. Kies dus wel voor software die alle functies biedt die je nodig hebt, hou daarbij ook rekening met eventuele groei. Kan de software schalen met wat je verwacht?

Om je op weg te helpen met de software keuze hebben we een aantal aanbieders van webshop software op een rij gezet. Zo start je eenvoudig een website met een eigen domeinnaam. 

Arjan
Arjan
Appwiki expert

1. Wix

Onze krachtige technologie maakt het voor iedereen eenvoudig om een mooie, professionele en functionele site te maken. Zonder creatieve beperkingen of programmeren - gewoon volledige vrijheid om uzelf uit te drukken en uw hele bedrijf online te beheren.

Uitstekende hosting
Krachtige tools
Volledig aanpasbaar

Prijs: vanaf €17,00
Proefperiode:
Reviews: geen
Bekijk reviews  Ga naar de website 

2. SnelStart

SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf je boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met jouw bedrijf! Al ruim 120.000 slimme ondernemers gingen je voor.

Geautomatiseerd
Meer inzicht
Volledige controle

Prijs: Op aanvraag
Proefperiode:
Reviews: 9/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

3. JouwWeb

Waar de andere platforms echt software-pakketten zijn, biedt JouwWeb een gebruiksvriendelijke ‘drag-and-drop’-editor, waardoor technische kennis niet vereist is. JouwWeb is dus zeer geschikt voor startende webshops. Met €8 per maand is dit de meest voordelige aanbieder. Er is momenteel zelf een actie waarbij je de eerste 3 maanden gratis krijgt!

6 Maanden Gratis
Drag and drop
Inclusief domeinnaam

Prijs: maandelijks €8,50
Proefperiode: 3 maanden gratis
Reviews: 9/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

4. Exact

MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

Koppel je webshop
Geintegreerd pakket
370+ koppelingen

Prijs: maandelijks €245,00
Proefperiode:
Reviews: 8.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

5. Lightspeed

Lightspeed biedt kassasystemen voor retailers en horeca ondernemers, en webshop software voor ecommerce ondernemers over de hele wereld. Test onze producten gratis, zonder verplichtingen.

Responsive designs
Rapportages
24/7 support

Prijs: maandelijks €49,00
Proefperiode: 14 Dagen
Reviews: 9.3/10
Bekijk reviews 

Alle aanbieders met elkaar vergelijken? Bekijk het complete overzicht met webshop software.

De domeinnaam is erg belangrijk

De naam van jouw webshop is belangrijk. Deze dient doeltreffend te zijn en het liefst zo memorabel mogelijk verpakt in een goede domeinnaam. Je kunt een webshop starten met een eigen domeinnaam zodat je de twee belangrijkste aspecten alvast binnen heeft. Het succes van de webshop laten we aan jouw over!

Vergelijk leveranciers die domeinnaam bieden bij webshop

Een eigen domeinnaam is om heel eerlijk te zijn onmisbaar voor elke webwinkel. Het straalt meer vertrouwen uit dan wanneer een bezoeker jewebshop.webshopsoftware.nl bezoekt. Daarnaast staat een eigen domeinnaam professioneel en lijkt je webshop daardoor minder 'goedkoop', want zeg nou zelf: wat is de eerste associatie die bij jou opkomt wanneer je jewebshop.webshopsoftware.nl in de browser ziet staan?

Wij hebben speciaal voor jou de webshop software pakketten waarbij je een domeinnaam krijgt of moet kopen op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij gekeken naar de pakketten die onze vergelijker te vinden zijn.

Eigen domeinnaam bij Mijnwebwinkel

Bij het Pro pakket van Mijnwebwinkel (€19 per maand) zit standaard een domeinnaam inbegrepen. Hieraan heb je dus geen extra kosten en hoef je geen extra handelingen te verrichten. Lekker makkelijk dus, je kan direct je webshop starten!

Eigen domeinnaam bij CCV Shop

Ook bij het betaalde Medium pakket van CCV Shop beschik je over een eigen domeinnaam. Net als bij Mijnwebwinkel hoef je ook bij CCV Shop niet op zoek te gaan naar een hostingpartij voor een domeinnaam.

Eigen domeinnaam bij Starteenwebwinkel

Ook bij Starteenwebwinkel profiteer je van een gratis eigen domeinnaam en webhosting. Dit geldt voor het webshoppakket vanaf €15 per maand.

Eigen domeinnaam bij Shoppagina

Naast de hierboven genoemde drie partijen die je een gratis domeinnaam geven geeft Shoppagina je ook een gratis domeinnaam. Bij Shoppagina heb je in tegenstelling tot bij Mijnwebwinkel, CCV Shop en Starteenwebwinkel niet te keuze uit een gratis pakket. Wel krijg je bij het goedkoopste pakket van slechts €9,50 per maand al een gratis domeinnaam.

Eigen domeinnaam bij SEOshop

Het is helaas niet mogelijk om bij SEOshop een domeinnaam af te nemen. Wanneer je dus een pakket bij SEOshop hebt afgenomen dien je zelf nog een hostingpartij te zoeken waarbij je een domeinnaam gaat registeren. Alhoewel dit een paar minuten extra werk is levert het ook een groot voordeel op: je hebt namelijk zelf de vrijheid om te kiezen waar jij je domeinnaam gaat registreren. Dit kan je op jaarbasis een paar euro schelen, want je kan rustig op zoek gaan naar de goedkoopste aanbieder van domeinnamen.

Uiteraard zijn er meer aanbieders van webwinkel software. Maar op deze pagina behandelen we slechts een selectie van de meest populaire pakketten.

Zoals je ziet krijg je bij de meeste pakketten een gratis domeinnaam. Enkel SEOshop biedt je geen gratis domeinnaam, maar hierbij heb je wel de keuze om zelf ergens tegen een lage prijs je domeinnaam te registeren. Het is uiteraard aan jou welk pakket jij nu gaat kiezen!

Meer informatie als ZZP'er of freelancer?

ZZPcentrum.nl is een starters- en informatieportaal voor zzp'ers en freelancers. Volg de laatste ontwikkelingen, zzp opdrachten, artikelen en voorbeelden over alle aspecten van het zelfstandig ondernemen voor een goede start. ZZPcentrum inspireert de zzp'er.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

22 november 2022

Wordpress webshop maken: de voor- en nadelen op een rij

Webshop beginnen Webshop

Is een Wordpress webshop voor jou de beste oplossing? Deze overwegingen moet je maken om tot een goede keuze te komen.

4 augustus 2018

Webshop laten bouwen of zelf doen?

Webshop beginnen Webshop

Je wilt een webshop beginnen. Ga je deze dan laten bouwen of ga je zelf aan de slag?

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products