1. Begrippen
  2. Facturatie begrippen
  3. Wat houdt een administratie in?

Wat houdt een administratie in?

Een administratie is het op een éénduidige wijze vastleggen en verzamelen van bedrijfsgegevens. Een goed opgezette administratie zorgt voor overzicht, waardoor je inzicht hebt over hoe het in je bedrijf gaat en weet je aan welke verplichtingen er moeten worden voldaan.

Je kunt je administratie bijhouden met pen en papier, maar de digitale administratie is veel handiger. Het gaat digitaal veel sneller, makkelijker en zorgt ervoor dat je administratie makkelijk terug te vinden is. Daarnaast ben je verplicht om de administratie te bewaren voor een aantal jaren. Bij het opzetten van de administratie zijn verschillende tools en pakketten verkrijgbaar, die je prima kunnen helpen bij het opzetten van de administratie en niet duur zijn.

Waarom administratie pakketten?

Gebruik voor je administratie softwarepakketten. Omdat deze pakketten online beschikbaar zijn, heeft dit een aantal voordelen. Zo heb je altijd en overal overzicht en toegang tot je boekhouding, kun je kosten besparen en heb je altijd de laatste versie van de software, de boekhouder kan op afstand meekijken, je bespaart tijd doordat je minder handmatig administratief werk hoeft uit te voeren en van je gegevens wordt dagelijks een back-up gemaakt.

Belangrijke gegevens die je in de administratie moet terugvinden zijn verkoopfacturen, inkoopfacturen, betaalde en ontvangen bedragen en afscheiding van kosten van privégebruik. Met behulp van deze gegevens is het mogelijk de omzet en winst van de onderneming te berekenen. Daarnaast is het belangrijk dat je weet dat de administratie de basis is voor alle belastingaangiften die je moet indienen.

Appwik expert

De basis leren voor je het opzetten en bijhouden van je boekhouding?

In onze cursus boekhouden vind je handige tips en tricks voor je financiële administratie, zodat je volledige controle hierop krijgt. Download de cursus boekhouden gratis!

Download cursus

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products