1. Begrippen
  2. Facturatie begrippen
  3. Wat is een factuurreferentie?

Wat is een factuurreferentie?

Een factuurreferentie is een plek op de factuur waarop aangegeven staat om welke betaling het precies gaat. Met een ordernummer, bestelnummer of inkoopnummer kan precies bijgehouden worden om welke factuur het gaat en welke allemaal al voldaan zijn.

Waarom een factuurreferentie?

Een factuurreferentie zorgt ervoor dat er in de administratie snel gekeken kan worden bij welk project of welke persoon de factuur hoort. Door een factuurreferentie op te nemen in de administratie hoeft niet iedere keer de factuur geopend worden om te kijken waar deze bij hoort. Hoe groter de organisatie is, hoe meer tijd een factuurreferentie bespaard.

Eenvoudig factureren en leren boekhouden?

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over je facturatie en boekhouding. Denk bijvoorbeeld aan:

  • hoe maak je een factuurreferentie?
  • hoe richt je het facturatieproces slim in? 
  • hoe zet je eenvoudig een boekhouding op? 
  • welke checks moet je regelmatig doen? 
  • wat zijn de belastingregeltjes? 
  • en hoe bespaar je op een boekhouder? 

In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus boekhouden gratis!

Download gratis

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products