1. Begrippen
  2. Facturatie begrippen
  3. Wat is een factuur sjabloon?

Wat is een factuur sjabloon?


factuur maken in excelWat is een factuur sjabloon en hoe gebruik je het? Een factuur sjabloon is een hulpmiddel om een goede en mooie factuur op te stellen. De sjabloon dient als voorbeeld en beschikt over een aantal elementen die op een factuur moeten worden geplaatst. Door het gebruik van een sjabloon is de kans op een factuur die aan de eisen voldoet groot en neemt het maken van een factuur minder tijd in beslag.

Sjablonen zijn er in allerlei soorten en maten. Bij het invullen van een factuur sjabloon op het internet worden er tal van downloads aangeboden. Neem bij de keuze van het sjabloon de tijd en lees goed wat er in de kleine letters staat.

Wat zijn de voor- en nadelen van een factuur Excel sjabloon?

Voordelen van het gebruik van een factuur sjabloon is dat het tijd bespaart, het makkelijker is om aan de verschillende eisen van een factuur te voldoen. Immers, met een factuur sjabloon hoef je alleen een aantal gegevens in te vullen op het formulier dat met het sjabloon deels al is gemaakt. Een nadeel van een sjabloon is dat je snel fouten maakt bij het maken van facturen. Een typefout of verkeerd invoeren van de factuurgegevens is snel gemaakt. Daarnaast kan een Excel sjabloon niet gebruikt worden voor het elektronisch factureren. Kortom, verstuur je veel facturen per maand dan kun je de facturatie niet automatiseren. Wil je dat wel? Dan kun je beter factureren met een factuurprogramma. Vergelijk verschillende factuurprogramma's en vind het programma dat bij jou past!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products