Wat is een factuur sjabloon?factuur maken in excel

Een factuur sjabloon is een hulpmiddel om een goede en mooie factuur op te stellen. De sjabloon dient als voorbeeld en beschikt over een aantal elementen die op een factuur moeten worden geplaatst. Door het gebruik van een sjabloon is de kans op een factuur die aan de eisen voldoet groot en neemt het maken van een factuur minder tijd in beslag. Sjablonen zijn er in allerlei soorten en maten. Bij het invullen van een factuur sjabloon op het internet worden er tal van downloads aangeboden. Neem bij de keuze van het sjabloon de tijd en lees goed wat er in de kleine letters staat.

Download gratis factuur sjabloon in Excel

Facturen maken in Excel is erg geschikt wanneer je als zzp’er, kleine zelfstandige of freelancer een beperkt aantal facturen verstuurt per maand. Je kunt facturen in Excel namelijk snel opstellen en aanpassen. Hieronder kun je eenvoudig een gratis factuur sjabloon in Excel downloaden zodat je meteen een Excel factuur kunt maken.

  • Je ontvangt 2 keer per maand de Appwiki nieuwsbrief met handige tips op het gebied van bedrijfssoftware. Het e-mailadres wordt niet aan derden verstrekt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een factuur Excel sjabloon?

Voordelen van het gebruik van een factuur sjabloon is dat het tijd bespaart, het makkelijker is om aan de verschillende eisen van een factuur te voldoen. Immers, met een factuur sjabloon hoef je alleen een aantal gegevens in te vullen op het formulier dat met het sjabloon deels al is gemaakt. Een nadeel van een sjabloon is dat je snel fouten maakt bij het maken van facturen. Een typefout of verkeerd invoeren van de factuurgegevens is snel gemaakt. Daarnaast kan een Excel sjabloon niet gebruikt worden voor het elektronisch factureren. Kortom, verstuur je veel facturen per maand dan kun je de facturatie niet automatiseren. Wil je dat wel? Dan kun je beter factureren met een factuurprogramma. Vergelijk verschillende factuurprogramma's en vind het programma dat bij jou past!

Rating:
Reviews: 68
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Facturatie
Rating:
Reviews: 624
Facturatie
Products