Wat is een kasstelsel?

Een kasstelsel is de periode waarin je de uitgaven en ontvangsten daadwerkelijk verwerkt. Zoals de naam al zegt gaat het om de gelden in de kas en is het de tegenhanger van het factuurstelsel. Dus als je een uitgave doet in 2017, moet dit in de boekhouding van 2017 worden verwerkt. Hetzelfde principe geldt voor de opbrengsten, die dus ook in hetzelfde jaar moeten worden verwerkt. Bij het kasstelsel wordt het geld verdiend op het moment dat het binnenkomt bij de onderneming. Het traditionele voorbeeld is de marktkoopman. De marktkoopman verkoopt zijn goederen en ontvangt hier meestal direct het geld voor. Als hij een enkele keer toch een factuur verstuurd, dan boekt hij het voor de duidelijkheid de inkomsten pas op het moment dat het geld binnenkomt. Het kasstelsel mag je in sommige gevallen toepassen. De Belastingdienst geeft aan dat het kasstelsel geldt voor ondernemers die voornamelijk goederen of diensten aan particulieren leveren.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products