Wat is een BTW-code?

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Eenvoudig de beste facturatie software kiezen?

Wij helpen je het factuurprogramma te vinden die bij je past. Start de keuzehulp waarin je ons vertelt over je bedrijf en je wensen aangeeft. Wij vertalen dit naar jouw persoonlijke software top 3. Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk dan het overzicht.

Start de keuzehulp Bekijk alle aanbieders

Een BTW-code is een code waaruit blijkt dat een ondernemer BTW-plichtig is. Een ander woord voor BTW-code is omzetbelastingnummer. De code wordt toegekend door de Belastingdienst bij aanmelding van het bedrijf.

Waar kan ik mijn BTW-code vinden?

De BTW-code is terug te vinden op brieven en formulieren van de Belastingdienst. Het BTW-nummer bestaat uit:

  • De landcode NL
  • Een RSIN/fiscaal nummer of burgerservicenummer
  • Een toevoeging van drie posities: B01t/m B99

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products