Wat doet een crediteur?

Een crediteur is een is een bedrijf, instelling of persoon waaraan je nog een betaling verschuldigd bent. In veel gevallen hangt er een termijn aan de betaling en is het dus belangrijk om tijdig actie te ondernemen, om herinneringen en aanmaningen te voorkomen. Vaak stelt een crediteur een betalingstermijn van 30 dagen in. Omdat je de crediteur nog geld bent verschuldigd, vind je dit bedrag terug aan de rechterkant van de balans, onder credit.

Crediteurenbeheer

Je kredietwaardigheid is mede afhankelijk van tijdige betaling van je openstaande schulden. Het is dus van belang om het verschuldigde bedrag bij je leverancier voor het verstrijken van de betalingstermijn te voldoen. Een factuurprogramma helpt je om accuraat crediteurenbeheer te voeren. Dit overzicht:

  • komt de relatie met je leveranciers ten goede;
  • zorgt ervoor dat je altijd een actueel beeld hebt van de financiële status van je onderneming en
  • helpt je om aanmaningen en boetes te voorkomen.

Verschillende factuurprogramma’s bieden je de optie om ook inkoopfacturen te boeken en zo je crediteurenoverzicht te bewaren. De mogelijkheden echter, zijn per pakket verschillend. Enkele factuurprogramma’s bieden de optie om inkoopfacturen te scannen, andere laten je deze handmatig inboeken.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products