1. Begrippen
  2. Facturatie begrippen
  3. Wat is een aanbesteding?

Wat is een aanbesteding?

Een aanbesteding is een (onderhandse) procedure waarbij een opdrachtgever meerdere partijen een offerte aan te leveren voor een bepaalde klus. Dit kan de bouw zijn voor een pand, juridische ondersteuning of de levering van producten. De verschillende partijen brengen dan een offerte uit waarop staat voor welke prijs ze aan het werk willen. Een aanbesteding heeft een vooraf aangegeven einddatum waarop alle offertes binnen moeten zijn.

Waarom een aanbesteding?

Voor de opdrachtgever kan een aanbesteding lucratief zijn, omdat de verschillende aanbieders met elkaar moeten concurreren voor de beste prijs. Ze weten vooraf niet welke prijs de concurrent opgeeft, dus zullen ze daar rekening mee moeten houden met hun eigen prijs. Daarnaast geeft de opdrachtgever alle geïnteresseerden een eerlijke kans om het project binnen te slepen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products