1. Begrippen
  2. Urenregistratie begrippen
  3. Wat is projectadministratie software?

Wat is projectadministratie en projectadministratie software?

Een goede projectadministratie geeft je als ondernemer inzicht in het aantal arbeidsuren en materialen dat wordt ingezet voor de uitvoering van een opdracht. Door een goede projectadministratie bij te houden behoud je het overzicht en kun je een project makkelijk bijsturen bij nieuwe ideeën of inzichten.

Wat is projectadministratie?

Met een projectadministratie kun je projecten beheren. Door het goed bijhouden van een projectadministratie kun je processen vereenvoudigen en versnellen. Daarnaast kun je snel inspelen op veranderingen en behoud je het overzicht.

Het opzetten en uitvoeren van een projectadministratie kan op diverse manieren. Je kunt handmatig een projectplanning bijhouden, een projectadministratie voorbeeld van een handmatige planning is het gebruiken van Excel. Daarnaast kun je gebruik maken van projectmanagement software voor het beheren van jouw projecten. Projectadministratie software maakt het je eenvoudig om de administratie van het project bij te houden. Met software werk je efficiënt waardoor je tijd overhoudt om aan het project te besteden.

Wat is projectadministratie software?

Projectadministratie software zorgt ervoor dat je makkelijk projecten organiseert en bijhoudt. Met de software kun je de planning bijhouden, de financiële projectadministratie regelen, activiteiten en taken vaststellen, het budget instellen en de urenregistratie bijhouden.

Daarnaast is de software vaak online cloud gebaseerde software. Tegenwoordig beschikt bijna iedereen wel over een smartphone, tablet of laptop en een stabiele (4G) internetverbinding. Even geen stabiele verbinding? Je kunt dan bijna overal gebruik maken van publieke Wi-Fi hotspots. Alle betrokken partijen hebben op deze manier altijd toegang tot up-to-date projectinformatie en de projectplanning.

Projectadministratie software

Een projectadministratie opzetten gaat eenvoudig en snel met projectadministratie tools. Op deze site kun je dan ook diverse software met elkaar vergelijken op prijs, review en functies. Ook software om je projecten te managen kun je vinden op deze site. Denk daarbij aan functies zoals projecten aanmaken, projectadministratie voorbeelden, taken/activiteiten aanmaken, projectstatus toekennen of projectlabels instellen of tijdschrijven per project.

Voordelen van projectadministratie

Een goede projectadministratie opzetten geeft inzicht in de betrokken medewerkers, de tijd die deze medewerkers besteden aan het project en de materialen die worden ingezet. Deze inzage is vooral interessant voor organisaties die meerdere projecten hebben lopen waar meerdere medewerkers en eventuele externe partijen bij betrokken zijn. Ook kun je eenvoudig een financiële projectadministratie bijhouden.

Project management op orde

De rapportagemogelijkheden van projectmanagement software lopen sterk uiteen. Wil je de software inzetten om je projecten te beheersen, dan is het dus zaak om na te denken over welke informatie je uit het systeem wilt halen. Zo biedt sommige software je de mogelijkheid tot het toevoegen van:

  • Projecten

De projectadministratie tool biedt de mogelijkheid om eenvoudig te selecteren op projecten. Met deze functie kun je eenvoudig een duidelijk overzicht opvragen van het aantal gewerkte uren per project.

  • Taken en activiteiten

Met de functie 'Taken en activiteiten' kun je eenvoudig per project zien welke werkzaamheden al zijn gedaan en hoeveel tijd deze hebben gekost. Deze functie geeft inzicht in de besteedde tijd aan taken en activiteiten. Voor een volgend project kun je nog beter inschatten hoe lang een medewerker met een taak bezig is.

  • Omschrijving 

In de projectadministratie software kun je een omschrijving toevoegen van het project, de taak of activiteiten. Zo is het duidelijk wat bij de desbetreffende taak of activiteit moet gebeuren. Ook vragen van de opdrachtgever betreffende gefactureerde uren worden zo snel beantwoordt.

  • Limieten

De functie Limieten maakt het mogelijk dat je eenvoudig een limiet kunt instellen voor een aantal uren. Je geeft een maximaal aantal uren voordat je begint met de uitvoering van een project en je dus nooit meer werkt dan oorspronkelijk ingepland was.

  • Statusweergave

Waarmee je in één oogopslag de voortgang van een project kunt zien. De filter geeft precies weer waar elk medewerker mee bezig is en in hoeverre een taak of activiteit is afgerond.

Top 5 met de beste projectadministratie software 

Deze software aanbieders kunnen wij aanbevelen voor een projectadministratie van MKB bedrijven.

1. AFAS Software

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Uren boeken via de app
Gelijk in boekhouding
Inzicht via dashboards

Prijs: Op aanvraag
Proefperiode:
Reviews: 7.8/10
Meer informatie  Ga naar de website 

2. Teamleader

Facturen, offertes, crm en planning. Run je zaak makkelijk op één plek. Meer dan 15.000 ondernemers en hun teams geven het papierwerk uit handen met Teamleaders bedrijfsoftware.

Resource planning
Marges inzichtelijk
Speciaal voor agencies

Prijs: maandelijks €37,50
Proefperiode: 14 dagen
Reviews: 10/10
Meer informatie  Ga naar de website 

3. Wrike

Wrike is het veelzijdigste werkbeheerplatform op de markt, vertrouwd door 20.000+ organisaties wereldwijd. Gebruik aanpasbare workflows, dashboards, aanvraagformulieren en sjablonen om processen te stroomlijnen en tijdige levering te verhogen. Word 50% productiever, verminder e-mail met 90% en pas uw ervaring aan met meer dan 400 integraties.

Grip op remote werken
Overzicht in projecten
Flexibel & compleet

Prijs: maandelijks €9,80
Proefperiode:
Reviews: 9.2/10
Meer informatie  Ga naar de website 

4. Exact

MKB'ers helpen toekomstbestendig te groeien, dat is waar wij voor gaan. We staan voor je klaar met slimme softwareoplossingen die jou helpt om efficiënter te werken. Ruim 675.000 organisaties vertrouwen voor hun cijfers op de software van Exact.

Geïntegreerd pakket
Grip op je projecten
370+ koppelingen

Prijs: maandelijks €312,00
Proefperiode: 30
Reviews: 8.2/10
Meer informatie  Ga naar de website 

5. monday.com

monday.com is het meest gebruiksvriendelijke platform om ieder team en project te beheren. Maak gebruik van één van de sjablonen of bouw gemakkelijk je eigen workflow. Synchroniseer, plan en organiseer groepsprojecten vanuit een helikopteroverzicht tot in de kleinste details. Start je gratis trial en ontdek - net als 2,8 mln anderen - monday.com.

100% customizable
Intuïtieve interface
Plan, beheer & volg

Prijs: per licentie €8,00
Proefperiode:
Reviews: 8.6/10
Meer informatie  Ga naar de website 

Persoonlijke top 3 met projectmanagement software?

​Project management software uitproberen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Probeer de pakketten dan eens gratis uit. De meeste project management software kun je voor een periode van veertien of dertig dagen gratis proberen. Selecteer aan de linkerkant in het menu de gewenste functionaliteiten onder de filter 'project registratie'. Zo weet je voordat je tot aanschaf overgaat of de projectadministratie software goed bij jou en jouw wensen past. Zo niet, kun je natuurlijk eenvoudig andere software uitproberen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products