Wat is projectadministratie en projectadministratie software?

​Projectadministratie is het beheren van projecten. Goede projectadministratie geeft je als ondernemer inzicht in het aantal arbeidsuren en materialen dat wordt ingezet voor de uitvoering van een opdracht. Projectadministratie software maakt het je eenvoudig om de administratie van het project bij te houden. Tijdschrijven per project is hiermee een belangrijk onderdeel van projectadministratie.

Project management op orde

De rapportagemogelijkheden van urenregistratie software lopen sterk uiteen. Wil je de software inzetten om je projecten te beheersen, dan is het dus zaak om na te denken over welke informatie je uit het systeem wilt halen. Zo biedt sommige software je de mogelijkheid tot het toevoegen van:

Projecten De project administratie tools biedt te mogelijkheid om eenvoudig te selecteren op projecten. Met deze functie kun je eenvoudig een duidelijk overzicht opvragen van het aantal gewerkte uren per project.


Taken en activiteiten Met de functie 'Taken en activiteiten' kun je eenvoudig per project zien welke werkzaamheden al zijn gedaan en hoeveel tijd deze hebben gekost. Deze functie geeft inzicht in de besteedde tijd aan taken en activiteiten. Voor een volgend project kun je nog beter inschatten hoe lang een projectlid met een taak bezig is.


Een omschrijving       In de projectadministratie software kun je een omschrijving toevoegen van het project, de taak of activiteiten. Zo is het duidelijk wat bij de desbetreffende taak of activiteit moet gebeuren. Ook vragen van de opdrachtgever betreffende gefactureerde uren worden zo snel beantwoordt.


Limieten                         De functie 'Limieten' maakt het mogelijk dat je eenvoudig een limiet kunt instellen voor een aantal uren. Je geeft een maximaal aantal uren voordat je begint met de uitvoering van een project en je dus nooit meer werkt dan oorspronkelijk ingepland was. 


Een statusweergave Waarmee je in één oogopslag de voortgang van een project kunt zien. De filter geeft precies weer waar elk projectlid mee bezig is en in hoeverre een taak of activiteit is afgerond.                                    

Projectadministratie software

Een urenadministratie hou je eenvoudig en snel bij met urenadministratie software. Op deze site kun je dan ook diverse software met elkaar vergelijken op prijs, review en functies. Bovendien kun je met deze software ook je projecten managen. Denk daarbij aan functies zoals projecten aanmaken, taken/activiteiten aanmaken, projectstatus toekennen of projectlabels instellen.

​Project management software uitproberen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Probeer de pakketten dan eens gratis uit. De meeste project management software kun je voor een periode van veertien of dertig dagen gratis proberen. Selecteer aan de linkerkant in het menu de gewenste functionaliteiten onder de filter 'project registratie'. Zo weet je voordat je tot aanschaf overgaat of de projectadministratie software goed bij jou en jouw wensen past. Zo niet, kun je natuurlijk eenvoudig andere software uitproberen.

Rating:
Reviews: 82
Projectmanagement
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Projectmanagement
Products