Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Eenvoudig de beste urenregistratie software kiezen?

Wij helpen je het beste urenregistratie programma te vinden die bij je past. Start de keuzehulp waarin je ons vertelt over je bedrijf en je wensen aangeeft. Wij vertalen dit naar jouw persoonlijke software top 3. Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk dan het overzicht. 

Start de keuzehulp Bekijk alle aanbieders

​Projectadministratie is het beheren van projecten. Goede projectadministratie geeft je als ondernemer inzicht in het aantal arbeidsuren en materialen dat wordt ingezet voor de uitvoering van een opdracht. Projectadministratie software maakt het je eenvoudig om de administratie van het project bij te houden. Tijdschrijven per project is hiermee een belangrijk onderdeel van projectadministratie.

Project management op orde

De rapportagemogelijkheden van urenregistratie software lopen sterk uiteen. Wil je de software inzetten om je projecten te beheersen, dan is het dus zaak om na te denken over welke informatie je uit het systeem wilt halen. Zo biedt sommige software je de mogelijkheid tot het toevoegen van:

  • Projecten

De projectadministratie tool biedt de mogelijkheid om eenvoudig te selecteren op projecten. Met deze functie kun je eenvoudig een duidelijk overzicht opvragen van het aantal gewerkte uren per project.

  • Taken en activiteiten

Met de functie 'Taken en activiteiten' kun je eenvoudig per project zien welke werkzaamheden al zijn gedaan en hoeveel tijd deze hebben gekost. Deze functie geeft inzicht in de besteedde tijd aan taken en activiteiten. Voor een volgend project kun je nog beter inschatten hoe lang een medewerker met een taak bezig is.

  • Omschrijving

In de projectadministratie software kun je een omschrijving toevoegen van het project, de taak of activiteiten. Zo is het duidelijk wat bij de desbetreffende taak of activiteit moet gebeuren. Ook vragen van de opdrachtgever betreffende gefactureerde uren worden zo snel beantwoordt.

  • Limieten

De functie Limieten maakt het mogelijk dat je eenvoudig een limiet kunt instellen voor een aantal uren. Je geeft een maximaal aantal uren voordat je begint met de uitvoering van een project en je dus nooit meer werkt dan oorspronkelijk ingepland was.

  • Statusweergave

Waarmee je in één oogopslag de voortgang van een project kunt zien. De filter geeft precies weer waar elk medewerker mee bezig is en in hoeverre een taak of activiteit is afgerond.

Voordelen van projectadministratie

Een goede projectadministratie geeft inzicht in de betrokken medewerkers, de tijd die deze medewerkers besteden aan het project en de materialen die worden ingezet. Deze inzage is vooral interessant voor organisaties die meerdere projecten hebben lopen waar meerdere medewerkers en eventuele externe partijen bij betrokken zijn. Ook kun je eenvoudig de financiering van het project bijhouden. Daarnaast is projectadministratie software vaak online cloudgebaseerde software. Tegenwoordig beschikt bijna iedereen wel over een smartphone, tablet of laptop en een stabiele (4G) internetverbinding. Even geen stabiele verbinding, dan kun je bijna overal gebruik maken van publieke Wi-Fi hotspots. Alle betrokken partijen hebben op deze manier altijd toegang tot projectinformatie en de projectplanning.

Projectadministratie software

Een urenadministratie hou je eenvoudig en snel bij met urenadministratie software. Op deze site kun je dan ook diverse software met elkaar vergelijken op prijs, review en functies. Bovendien kun je met deze software ook je projecten managen. Denk daarbij aan functies zoals projecten aanmaken, taken/activiteiten aanmaken, projectstatus toekennen of projectlabels instellen.

​Project management software uitproberen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Probeer de pakketten dan eens gratis uit. De meeste project management software kun je voor een periode van veertien of dertig dagen gratis proberen. Selecteer aan de linkerkant in het menu de gewenste functionaliteiten onder de filter 'project registratie'. Zo weet je voordat je tot aanschaf overgaat of de projectadministratie software goed bij jou en jouw wensen past. Zo niet, kun je natuurlijk eenvoudig andere software uitproberen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products