Wat betekent debiteur?

Een debiteur is een klant die nog moet betalen voor een product of dienst. De klant heeft dan letterlijk een schuld bij een bedrijf. Er blijft dan een bedrag open staan, dat als bezit geboekt wordt op de balans. Je zult deze dus terugvinden aan de linker kant, onder activa. Dit heeft als reden dat er in de berekening vanuit wordt gegaan dat het geld betaald zal gaan worden.

Debiteurenbeheer

Voor de financiële gezondheid van je onderneming is het belangrijk dat debiteuren snel hun factuur betalen. Om dit te kunnen monitoren is het dus noodzakelijk om debiteurenbeheer altijd actueel te houden. Wanneer je dit nauwkeurig bijhoudt:

  • zal je een meer constante cashflow hebben;
  • heb je een duidelijk en reëel beeld van de status van je onderneming en financiën en
  • voorkom je afschrijvingen op de door jou te innen bedragen.

Een factuurprogramma geeft je niet alleen een duidelijk overzicht van de al verzonden facturen, maar biedt je vaak ook de mogelijkheid om automatisch periodieke betalingen in te stellen en (automatisch) betalingsherinneringen te versturen. Zo is je administratie altijd up-to-date.

Meer weten over het opzetten en bijhouden van je boekhouding?

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over boekhouden. Denk aan:

  • Hoe zet je eenvoudig een boekhouding op?
  • Hoe ga ik om met debiteuren?
  • Wat zijn de belastingregeltjes waarmee ik rekening moet houden?
  • Hoe hou je de boekhouding efficient bij?
  • En hoe bespaar je op een boekhouder?

In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus boekhouden gratis!

Download gratis

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products