1. Begrippen
  2. Facturatie begrippen
  3. Wat is een factuur volgnummer?

Wat is een factuur volgnummer?

Een factuur volgnummer is dat elke factuur een uniek, opvolgend factuurnummer moet bevatten. Een factuurnummer kun je zien als een referentie voor je klanten en je eigen administratie. Heb je problemen met een betaling van een factuur, dan kun je eenvoudig verwijzen naar het betreffende factuurnummer. Door het gebruik van een goede factuurnummering voorkom je tevens dat er problemen krijgt met de Belastingdienst tijdens een mogelijke controle. Lees hier meer over de gestelde wettelijke eisen aan een factuur.

Oplopend en uniek

Voor de Belastingdienst geldt dat je factuurnummering oplopend en uniek moeten zijn. Je kunt zelf bepalen met welk factuurnummer je begint met factureren. Het is wel belangrijk dat je bij de factuurnummering voldoende ruimte heeft om opvolgend uw factuur te blijven nummeren. Zorg daarom voor meerdere cijfers, die zonder problemen kunnen oplopen. Elk (boek)jaar moet je weer opnieuw beginnen met het nummeren van de facturen. Wederom geldt dat het oplopend en uniek moet worden vormgegeven. Bij het gebruik van een factuurprogramma, is de factuurnummering automatisch opvolgend. Bij Excel en Word is dit niet het geval, waardoor het gebruik van deze programma's vraagt om oplettendheid.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products