1. Begrippen
  2. Facturatie begrippen
  3. Wat is factuurnummering?

Wat is factuurnummering?

Factuurnummering is de verplichte ordening van je uitgaande facturen. Een van de eisen aan een factuur die de Belastingdienst stelt is een factuurnummer. Het is belangrijk dat je een doorlopende en opeenvolgende nummering van de facturen hanteert, zodat de Belastingdienst kan zien welke mutaties er hebben plaatsgevonden, wanneer zij de boekhouding komen controleren.

Gebruik je een factuurprogramma, dan zal deze bijna altijd zelf nummers toekennen aan je facturen. Kies je ervoor om zelf te factureren in Excel? Dan zul je de nummers zelf moeten samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan deze vorm van factuurnummering: [jaartal[nummer]] (bijv. 20140001, 20140002, etc.). Houd hierbij wel rekening met het feit dat het aantal nullen in het eerste nummer bepaalt hoeveel facturen je kunt uitschrijven. Start je bij 201401, dan kun je maximaal 99 facturen schrijven in dat jaar. Natuurlijk kun je het ook anders aanpakken. Er zijn online talloze tips te vinden over het nummeren van facturen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products