1. Begrippen
  2. Facturatie begrippen
  3. Wanneer verleg je de BTW?

Wanneer verleg je de BTW?

Je verlegt de btw wanneer je als ondernemer niet zelf de btw betaalt, maar deze laat voldoen door de afnemer. Je brengt op je factuur in dit geval dus geen btw in rekening aan de ondernemer die het product afneemt, maar geeft aan dat deze verlegd is. Dit doe je door op de factuur “btw verlegd” en het btw-nummer van de afnemer op te nemen.

Let daarbij op dat de volgende zaken gebeuren:

  • Je stuurt een factuur aan de afnemer zonder btw.
  • Op de factuur noteer je 'btw verlegd’
  • Controleer het btw-identificatienummer van de klant
  • Noteer het btw-identificatienummer van de afnemer op de factuur. Geef deze dienst op in de opgaaf intracommunautaire prestaties (btw aangifte).

Wil je weten of jij de btw kunt verleggen? Check dan de site van de Belastingdienst.
 

Aan de slag met factureren? Bekijk dan welke facturatie software bij jou past.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products