Wat is een betalingsherinnering?

Een betalingsherinnering is een schriftelijke herinnering waarvoor je geen extra kosten hoeft te betalen. Op de factuur staat bijna altijd een betalingstermijn. Toch wordt deze uiterlijke betaaldatum regelmatig overschreden door opdrachtgevers of klanten, waardoor ondernemers in financiƫle problemen komen. Met een scherp debiteurenbeleid kan een hoop ergernis voorkomen en zorgen dat je klanten niet te lang wachten met betalen. Het sturen van een herinnering een vast aantal dagen nadat de betalingstermijn van een factuur is daarbij een goed middel. Lees hier alles over het opstellen van een betalingsherinnering.

Duidelijke termijn

Een periode van circa vijf tot tien dagen is een redelijke periode om de herinnering te sturen. Door het snel versturen van een herinnering laat je de debiteur weten dat je serieus bent. In de praktijk blijkt dat er sneller wordt betaald en de klant de volgende keer geneigd is minder lang te wachten. Lees de blog voor meer tips over hoe je een factuur sneller betaald krijgt.

In je herinnering is het belangrijk om een duidelijk termijn te vermelden waarbinnen je verwacht dat de betaling alsnog wordt gedaan. Een goede termijn is tien of veertien dagen. Zorg dat de tekst duidelijk maar vriendelijk is en dreig niet met verdere maatregelen. Het kan immers zijn dat de factuur simpelweg aan de aandacht van de klant is ontsnapt. Vermeld op de herinnering niet dat het om een 'eerste herinnering' gaat. Hiermee geef je aan dat er nog een mogelijke tweede herinnering kan volgen en zich voorlopig niet hoeft te haasten met betalen.

Rating:
Reviews: 68
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Facturatie
Rating:
Reviews: 624
Facturatie
Products