1. Begrippen
  2. Facturatie begrippen
  3. Wat is een factuur lay-out?

Wat is een factuur lay-out?

Een factuur lay-out is de opmaak van een factuur. Onder opmaak wordt verstaan hoe de opbouw van een ontwerp er visueel uitziet. De lay-out van een factuur is aan te passen door het veranderen van lettertype, het gebruik van logo's, een slogan en bijvoorbeeld het gebruik van verrassende kleuren. Eisen die er aan de lay-out van een factuur worden gesteld zijn er niet specifiek. Wel is het belangrijk dat het wel duidelijk is dat het hier om een factuur gaat.

Visitekaart

Een factuur is niet alleen belangrijk om financiële redenen, het is ook het visitekaartje van je onderneming. Het is dus belangrijk dat je dit doet in je eigen huisstijl. Het uiterlijk van de factuur is mede bepalend voor de snelheid waarmee het betaald wordt. Immers, een aantrekkelijke lay-out van een factuur valt op en blijft in het geheugen van de klant zitten. Online zijn verschillende lay-outs van facturen te downloaden. Veel van deze facturen kun je gratis downloaden, voor enkele geavanceerde programma's zijn wel kosten verbonden. Veel gebruikte voorbeelden zijn te vinden via Word en Excel en kunnen zelf worden aangepast. Opgemerkt moet worden dat een lay-out van een factuur niet ten koste moet gaan van de functie van een factuur. Te veel poespas leidt af en kan voor onduidelijkheid zorgen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products