1. Begrippen
  2. Facturatie begrippen
  3. Wat is een BTW tariefgroep?

Wat is een BTW tariefgroep?

Een BTW tariefgroep kent verschillende tarieven BTW, die voor de verschillende diensten en goederen worden gerekend. Het algemene btw tarief is 21 procent. Voor sommige goederen en diensten geldt het verlaagde tarief van 6 procent. Bij zaken met het buitenland kan het tarief van 0 procent van toepassing zijn. Naast deze tarieven kunnen goederen en diensten ook zijn vrijgesteld van btw. Voor de Belastingdienst is er wel degelijk verschil tussen vrijgestelde goederen en goederen met het 0 procent tarief. Sinds 01 oktober 2012 is het algemene btw-tarief gewijzigd van 19 naar 21 procent. Voor de levering van onroerende zaken geldt een overgangsregeling en voor nieuwbouwwoningen geldt een aparte overgangsregeling. Met dit hoge tarief krijgt overheid meer geld binnen om te besteden aan de welvaart van ons land.

Verlaagde BTW tarief

Tot het verlaagde btw-tarief van 6 procent behoren onder andere etenswaren en sommige diensten. Voor een groep diensten en goederen geldt het 0 procent tarief. Je hoeft dan geen btw te berekenen, maar btw die je betaalt over je uitgaven, kun je wel aftrekken als voorbelasting. Zoals hierboven al vermeld kan het 0 procent tarief bijvoorbeeld gelden als je zaken doet met het buitenland.

Vergelijk verschillende facturatie software en vind het softwareprogramma dat bij jou past!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products