Wat is voorfactureren?

Voorfactureren is het verzenden van een verkoopfactuur voordat je de dienst of het product aan de klant levert. Voor jou als leverancier levert dit dus weinig risco op. In sommige branches is voorfactureren heel gewoon, bijvoorbeeld als er sprake is van handelsgoederen die in een magazijn komen te liggen.

Wat zijn de voordelen van voorfactureren?

Een voordeel van voorfactureren is dat je pas hoeft te leveren als de factuur betaalt is. Zo hoef je nooit achter je geld aan en ben je weinig tijd kwijt aan debiteurenbeheer.

Wat zijn de nadelen van voorfactureren?

Voorfactureren moet wel passen bij jouw bedrijf en jouw branche. Let op dat je (potentiële) klanten niet afschrikt door te hoge eisen aan de betaling van facturen te stellen.

Eenvoudig voorfactureren en leren boekhouden?

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over je facturatie en boekhouding. Denk bijvoorbeeld aan:

  • hoe kun je eenvoudig voorfactureren?
  • hoe richt je het facturatieproces slim in? 
  • hoe zet je eenvoudig een boekhouding op? 
  • welke checks moet je regelmatig doen? 
  • wat zijn de belastingregeltjes? 
  • en hoe bespaar je op een boekhouder? 

In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus boekhouden gratis!

Download gratis

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products