Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Een UBL factuur is een standaard XML formaat die door de overheid wordt gebruikt om e-factuur te versturen. Het is een opmaak die het mogelijk maakt om digitale facturen met behulp van standaardisering op een relatief eenvoudige manier in te lezen in een boekhoudprogramma. De UBL factuur moet ervoor zorgen dat het aantal handelingen om een factuur te verwerken zal afnemen. Dit kan omdat een UBL factuur een aantal gegevens bevat, die door het boekhoudprogramma kan worden uitgelezen.

Hoe werkt een UBL-factuur?

Om een factuur geautomatiseerd te verwerken moet een computer snappen welke gegevens er op de factuur staan. Met behulp van de UBL factuur is het mogelijk om gegevens digitaal in te lezen zonder dat je gegevens moet over typen. Een UBL factuur omvat een bundeling afspraken over hoe de factuur is opgebouwd, die via het internet in XML formaat wordt ontvangen. Het voordeel ten opzichte van een Pdf-bestand is dat het over meer gegevens beschikt en dit bestand niet hoeft te controleren. Vaak wordt een Pdf-bestand van de factuur nog wel meegestuurd. Meer weten? Lees dan ook ons artikel over e-factureren.

Waarmee een UBL-factuur maken?

Het maken van een UBL-factuur kan zowel met een boekhoud- of factuurprogramma. Ieder boekhoudkundig- of factuurprogramma, dat zich aan de standaard houdt, kan eenvoudig facturen met een ander programma uitwisselen. Met facturatie software maak en verstuur je eenvoudig en snel een e-factuur. 

Hoe kies je het beste factuurprogramma dat UBL ready is?

De software aanbieders richten zich vaak met diverse pakketten op specifieke bedrijfsvormen en branches. Je bedrijfsvorm (en branche) bepalen dus al voor een groot deel welke software geschikt is. Hiermee maak je eenvoudig een voorselectie.

Vervolgens begint het kiezen van het beste programma voor facturatie met het inventariseren van je wensen en budget. Filter hierbij op de functie 'UBL ready' en bepaal wat je nog meer met het programma wilt doen en welke functies je hierbij nodig hebt. Vervolgens maak je een inschatting hoeveel tijd je met deze functies bespaart. De kosten die je hiermee bespaart bepalen vervolgens het budget.

Als je de wensen en het budget hebt bepaald, kun je een shortlist maken en de programma's gratis proberen voor een proefperiode. Zo kun je gratis en vrijblijvend het pakket ervaren en weet je zeker of het bij jou past.

Benieuwd welke software voor jou geschikt is? Vertel ons hieronder over je bedrijf en vergelijk factuurprogramma's op reviews, functies en prijzen!

Factuurprogramma's vergelijken

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products