Arjan
Arjan
Appwiki expert

Eenvoudig de beste facturatie software kiezen?

Wij helpen je het factuurprogramma te vinden die bij je past. Start de keuzehulp waarin je ons vertelt over je bedrijf en je wensen aangeeft. Wij vertalen dit naar jouw persoonlijke software top 3. Benieuwd welke aanbieders er zijn? Bekijk dan het overzicht.

Start de keuzehulp Bekijk alle aanbieders

Een UBL factuur is een standaard XML formaat die door de overheid wordt gebruikt om e-factuur te versturen. Het is een opmaak die het mogelijk maakt om digitale facturen met behulp van standaardisering op een relatief eenvoudige manier in te lezen in een boekhoudprogramma. De UBL factuur moet ervoor zorgen dat het aantal handelingen om een factuur te verwerken zal afnemen. Dit kan omdat een UBL factuur een aantal gegevens bevat, die door het boekhoudprogramma kan worden uitgelezen.

Hoe werkt een UBL-factuur?

Om een factuur geautomatiseerd te verwerken moet een computer snappen welke gegevens er op de factuur staan. Met behulp van de UBL factuur is het mogelijk om gegevens digitaal in te lezen zonder dat je gegevens moet over typen. Een UBL factuur omvat een bundeling afspraken over hoe de factuur is opgebouwd, die via het internet in XML formaat wordt ontvangen. Hierdoor kan ieder boekhoudkundig- of factuurprogramma, dat zich aan de standaard houdt, eenvoudig facturen met een ander programma uitwisselen. Het werken met een UBL factuur in een boekhoudprogramma zorgt ervoor dat je tijd kunt besparen. Het voordeel ten opzichte van een Pdf-bestand is dat het over meer gegevens beschikt en dit bestand niet hoeft te controleren. Vaak wordt een Pdf-bestand van de factuur nog wel meegestuurd. Meer weten? Lees dan ook ons artikel over e-factureren.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products