1. Begrippen
  2. Facturatie begrippen
  3. Wat is een digitale factuur?

Wat is een digitale factuur?

Een digitale factuur is een factuur die digitaal is in te zien en te verwerken. Voordelen van een digitale factuur is dat het eenvoudig te archiveren is in je eigen administratie en eenvoudig te koppelen is aan een boekhoudprogramma. Een ander voordeel is dat het papier bespaart en leidt tot minder uitstoot van CO2. In het huidige bedrijfsleven is een digitale factuur niet meer weg te denken. Lees hier de belangrijkste aandachtspunten voor online factureren.

Inlezen

De facturen die op papier binnenkomen, kunnen worden gescand en omgezet naar een PDF of Jpeg-bestand, zodat deze nu ook digitaal beschikbaar zijn. Door het scannen wordt een digitale administratie aangelegd. Deze digitale facturen moeten nog wel op een handmatige manier worden verwerkt in de boekhouding. Mogelijk wordt er gebruik gemaakt van scanboeken, waarmee de factuur met herkenningssoftware wordt gescand op relevante informatie, zodat de factuur kan worden ingelezen in de boekhouding.

Een digitale factuur verschilt van een elektronische factuur, doordat het een geheel andere manier van factuurverwerking heeft. Waar een digitale factuur niet meer is dan een papieren factuur die leesbaar is op een beeldscherm, is een elektronisch factuur een digitaal bericht in computertaal. Deze taal wordt UBL genoemd en zorgt ervoor dat de boekhouding minder tijd in beslag neemt.

Arjan

Hulp nodig bij het kiezen van het beste factuurprogramma?

Download gratis onze checklist om het beste facturatieprogramma voor ZZP'ers te kiezen. Aan de hand van een aantal simpele vragen, ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products