Wat is een BIC-nummer?

Een BIC-nummer (Bank Identifier Code) is een code die wordt gebruikt om een bank te kunnen identificeren. Het is een code die gebruikt wordt bij internationale overboekingen waarmee de betreffende bank direct geïdentificeerd kan worden. Deze code kan dus niet gebruikt worden voor individuele rekeningen, hiervoor gebruik je het IBAN-nummer. Het gebruik van deze code is sinds 2007 verplicht bij internationale overboekingen om het verkeer soepeler en goedkoper te laten verlopen. Een BIC code bestaat uit vier letters (bankcode), twee letters (landcode) en twee letters of getallen (locatiecode). Iedere bank heeft een eigen BIC-nummer. Deze is terug te vinden op de website van de betreffende bank. Van de eigen bank is dit ook terug te vinden in de online bankieren omgeving.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products