1. Blog
  2. Factuur snel betaald krijgen

Hoe krijg je een factuur sneller betaald?

Het is een groot probleem en een groot risico voor ZZP’ers en MKB’ers: facturen die (te) laat betaald worden. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de facturen te laat wordt betaald. Maar welke mogelijkheden heb je nu om een factuur sneller betaald te krijgen? In dit artikel laten we drie manieren zien waarmee je makkelijk de betaalsnelheid van je klanten flink kunt verbeteren.

Digitale facturatie

Dit is tegenwoordig toch wel de standaard: een digitale factuur versturen naar je klanten. Door dit te doen is de factuur direct nadat je op de verzendknop hebt gedrukt bij je klant. Door slimme tools te gebruiken zoals Sidekick van Hubspot weet je zelfs of en wanneer de klant de mail heeft geopend. Je loopt dus nooit het risico dat je factuur ergens op het postkantoor blijft liggen of om een andere reden niet aankomt.

Maak betalen makkelijk

Inderdaad, zorg dat het je klant zo min mogelijk moeite kost om jouw factuur te betalen. Er zijn steeds meer factuurprogramma’s waar een factuur maken met een iDeal link er op mogelijk is. Zoals je waarschijnlijk weet is iDeal zowel privé als zakelijk de meest gebruikte betaalwijze in Nederland. Waarom zou je het dan niet inzetten voor jouw bedrijf? Je kunt ook regelen bij je bank dat je automatisch kunt incasseren. Dit is vooral handig als je vooral business-to-business klanten hebt. Een “natte handtekening” is dan niet nodig om te mogen incasseren, vermelden op je offerte is dan voldoende. Lever je aan consumenten dan is de optie van automatische incasso wat lastiger en moet je toch echt die handtekening hebben.

Automatiseer de flow

Jazeker het komt nog steeds voor. Facturen met een onduidelijke opmaak of ontbrekende gegevens. Dat maak betalen van de factuur er voor je klant ook niet makkelijker op. Ga daarom niet meer zelf aan de slag in Word of Excel om facturen te maken. Je krijgt geheid problemen met ontbrekende gegevens of niet kloppende factuurnummers. Gebruik software die echt gemaakt is om facturen te maken zoals een online factuurprogramma. De software helpt je om alle gegevens op een factuur te zetten, laat je makkelijk een mooie opmaak gebruiken en zorgt voor de factuurnummering. Herhalende facturen? Druk op knop. Nieuwe factuur naar de klant? Druk op de knop. Betalingsherinnering? Debiteurenbeheer? Dat automatiseer je dan weer makkelijk met een oplossing zoals Payt.nl. Zo heb je zelfs als ZZP’er of klein bedrijf een professioneel en volledig geautomatiseerd debiteurenbeheer. Je kunt ook je facturen meteen naar je zzp boekhouder cc'en. Dan kan hij deze meteen in de administratie zetten.

Facturen sneller betaald

In dit artikel zagen we dat facturen sneller betaald worden als je zorgt dat het makkelijk is voor je klant om te betalen. Het begint met het digitaal sturen van je facturen. Daarna heb je veel mogelijkheden om te automatiseren. Zoals het volgen van factuur, een iDeal link op de factuur, automatische incasso en snelle facturatie. Verder helpt facturatie software je met een professionele uitstraling van je facturatie en dus van jouw bedrijf.

Arjan
Arjan
Appwiki expert

Populaire software

Gerelateerde artikelen

10 oktober 2022

Hoe je in 7 stappen het juiste factuurprogramma kiest

Facturatie

Met deze zeven stappen kies je het beste factuurprogramma. Facturen maken en versturen is nog nooit zo leuk geweest!

15 juli 2022

Tips & tools om een goede factuur te maken

Facturatie

De beste facturen maken, hoe doe je dat? Met dit stappenplan weet je zeker dat je een btw factuur maken snel en eenvoudig gebeurt.

8 juli 2022

De beste tips om je factuurtijd te halveren!

tijd besparen Facturatie

Jouw onderneming is groeiende. Dat is goed nieuws. Maar het betekent ook: meer factureren en een toenemend tijdgebrek. Daarom geef ik je drie tips om je factuurtijd te halveren.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products