manieren-sneller-factuur-betaald.png

Hoe krijg je een factuur sneller betaald?

Het is een groot probleem en een groot risico voor ZZP’ers en MKB’ers: facturen die (te) laat betaald worden. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de facturen te laat wordt betaald. Maar welke mogelijkheden heb je nu om een factuur sneller betaald te krijgen? In dit artikel laten we drie manieren zien waarmee je makkelijk de betaalsnelheid van je klanten flink kunt verbeteren.

Digitale facturatie

Dit is tegenwoordig toch wel de standaard: een digitale factuur versturen naar je klanten. Door dit te doen is de factuur direct nadat je op de verzendknop hebt gedrukt bij je klant. Door slimme tools te gebruiken zoals Sidekick van Hubspot weet je zelfs of en wanneer de klant de mail heeft geopend. Je loopt dus nooit het risico dat je factuur ergens op het postkantoor blijft liggen of om een andere reden niet aankomt.

Maak betalen makkelijk

Inderdaad, zorg dat het je klant zo min mogelijk moeite kost om jouw factuur te betalen. Er zijn steeds meer factuurprogramma’s waar een factuur maken met een iDeal link er op mogelijk is. Zoals je waarschijnlijk weet is iDeal zowel privé als zakelijk de meest gebruikte betaalwijze in Nederland. Waarom zou je het dan niet inzetten voor jouw bedrijf? Je kunt ook regelen bij je bank dat je automatisch kunt incasseren. Dit is vooral handig als je vooral business-to-business klanten hebt. Een “natte handtekening” is dan niet nodig om te mogen incasseren, vermelden op je offerte is dan voldoende. Lever je aan consumenten dan is de optie van automatische incasso wat lastiger en moet je toch echt die handtekening hebben.

Automatiseer de flow

Jazeker het komt nog steeds voor. Facturen met een onduidelijke opmaak of ontbrekende gegevens. Dat maak betalen van de factuur er voor je klant ook niet makkelijker op. Ga daarom niet meer zelf aan de slag in Word of Excel om facturen te maken. Je krijgt geheid problemen met ontbrekende gegevens of niet kloppende factuurnummers. Gebruik software die echt gemaakt is om facturen te maken zoals een online factuurprogramma. De software helpt je om alle gegevens op een factuur te zetten, laat je makkelijk een mooie opmaak gebruiken en zorgt voor de factuurnummering. Herhalende facturen? Druk op knop. Nieuwe factuur naar de klant? Druk op de knop. Betalingsherinnering? Debiteurenbeheer? Dat automatiseer je dan weer makkelijk met een oplossing zoals Payt.nl. Zo heb je zelfs als ZZP’er of klein bedrijf een professioneel en volledig geautomatiseerd debiteurenbeheer. Je kunt ook je facturen meteen naar je zzp boekhouder cc'en. Dan kan hij deze meteen in de administratie zetten.

Facturen sneller betaald

In dit artikel zagen we dat facturen sneller betaald worden als je zorgt dat het makkelijk is voor je klant om te betalen. Het begint met het digitaal sturen van je facturen. Daarna heb je veel mogelijkheden om te automatiseren. Zoals het volgen van factuur, een iDeal link op de factuur, automatische incasso en snelle facturatie. Verder helpt facturatie software je met een professionele uitstraling van je facturatie en dus van jouw bedrijf.

Populaire software

Rating:
Reviews: 68
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Facturatie
Rating:
Reviews: 624
Facturatie

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Arjan Nieuwbeerta - Appwiki expert
Geschreven door:
Arjan Nieuwbeerta
Appwiki expert

Arjan maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet hij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt hij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products