factureren-excel-programa.png

Gratis factuur Excel​ maken, doe je zo! 

​Ben jij een startende ondernemer of heb je gewoonweg nog niet zoveel facturen te versturen? Dan kun je heel goed een factuur maken in Excel. Ook wanneer je bereid bent om enige tijd en energie te steken in het zelf maken van facturen, is werken met het gratis factuurprogramma Excel een goede eerste stap. Je hebt op deze manier volledige vrijheid wat betreft de informatie en opmaak, hoe jij je facturen maken wil. Een online gratis factuurprogramma downloaden is later altijd nog mogelijk. 

Op deze pagina bespreken we de voor- en nadelen van facturen maken in het gratis factuur programma Excel ten opzichte van een digitale factuur. Hieronder kun je een gratis factuur template Excel downloaden. Dit maakt gratis facturen maken gemakkelijk en snel. Een factuur Excel is een prima middel om facturen Excel te maken. Deze facturen maken is gratis en snel met het gratis factuurprogramma Excel. 
 

Download gratis factuur Excel template:

  • Je ontvangt 2 keer per maand de Appwiki nieuwsbrief met handige tips op het gebied van bedrijfssoftware. Het e-mailadres wordt niet aan derden verstrekt.

Wat houdt gratis facturen maken in Excel precies in?

Gratis facturen maken in Excel is een snel en eenvoudige manier van facturen maken. Wil jij ook facturen maken gratis? Dit kan zowel offline als online. Als je een office pakket hebt kun je offline altijd en overal facturen maken in Excel. Dit gratis factuur programma is namelijk geinstalleerd en bevat een aantal factuur voorbeelden en templates. Facturen Excel zijn snel ingevuld omdat de templates klaar staan om ingevuld en verstuurd te worden. Heb je geen office pakket waar je facturen maken kan, dan is er online ook een mogelijkheid. Namelijk factuur Excel maken in spreadsheets online. Gratis facturen maken in Excel gaat dus super snel voor iedereen die hier geen geld aan wil uitgeven. Natuurlijk heeft dit gratis factuur programma Excel voor- en nadelen, deze bespreken we hieronder.

Voor wie is factureren met het gratis factuurprogramma Excel geschikt?

Als je net begint met factureren of je niet veel facturen hoeft te versturen heb je misschien nog geen behoefte om een factuurprogramma te downloaden en ervoor te betalen. Zeker wanneer je nog maar kort ZZP-er, kleine zelfstandige of freelancer bent, probeer je de kosten zo laag mogelijk te houden. Dan kun je een factuur maken in Excel, deze facturen maken in Excel is gratis. 

Vaak is het gratis factuur programma Excel al aanwezig op een computer, waardoor je geen extra aanschafkosten hoeft te maken om te kunnen beginnen met factureren. Omdat je zelf alle facturen maken kan, weet je precies wat er speelt en wanneer alle facturen betaald moeten zijn. Belangrijk is wel dat je voldoet aan de eisen aan een factuur die door de Belastingdienst zijn gesteld. Bij facturen Excel moet je dus goed checken of alle wettelijke bepalingen er in staan.  Een gratis factuur maken  in Excel is niet moeilijk, maar vergt tijd en energie. Hieronder staan een aantal voor- en nadelen van een factuur maken in Excel.

Nadelen van facturen maken in Excel

Kennis van formules in Excel is gewenstGratis factuurprogramma Excel downloaden

Spreadsheet programma's zoals gratis factuurprogramma Excel zijn erg afhankelijk van formules. Je hebt dus kennis van het programma nodig en moet daarbij overweg kunnen met de noodzakelijk formules. Bij de meeste factuurprogramma's hoef je de formules niet zelf aan te passen, maar alleen de factuurgegevens in te vullen. Je moet jezelf de diverse formules aanleren om facturen in het gratis boekhoudprogramma Excel te maken en overzicht te kunnen houden over al deze formules. Mocht je ergens een foutje maken, dan kan het hele bestand onbruikbaar worden totdat je deze hebt hersteld. Kant-en-klare Excelsheets kunnen hier wel uitkomst beiden.

Alles zelf doen in Excel facturatie

Een van de nadelen van gratis facturen maken in Excel ten opzichte van factureren met een factuurprogramma, is dat je er als gebruiker geen support bij krijgt. De meeste (betaalde) facturatiesoftware biedt hulp bij vragen, in de vorm van een chat of een telefonische helpdesk. Ga je zelf aan de slag in facturatie software Excel, dan zul je zelf alle vragen moeten beantwoorden. Een factuur Excel is dus handig, maar de nodige basiskennis moet je wel hebben.

Automatische koppelingen niet mogelijk 

Als je werkt met een kassasysteem of een webwinkel hebt kan het veel tijd schelen als facturen direct bij een bestelling worden aangemaakt. Wanneer je de facturatie in het gratis factuur programma Excel doet is het automatisch koppelen met andere software niet mogelijk. Je zult altijd handmatig handelingen moeten verrichten om de facturen aan te maken en naar je klanten te versturen. Gratis facturen maken in Excel heeft dus wel een groot nadeel als je meerdere processen wilt automatiseren. Factuur maken in gratis programma is dan niet meer de eerste keuze van een hoop ondernemers. Dan kun je kiezen voor een gratis factuurprogramma.

Gratis factuur programma's als alternatief

Er zijn een aantal gratis factuurprogramma's beschikbaar waarmee je direct kunt beginnen. Als je een gratis factuurprogramma download, kan het zijn dat de functionaliteiten beperkt zijn, maar zodra je bedrijf gaat groeien kan het pakket ook meegroeien. Kijk voor de mogelijkheden in ons overzicht van alle factuurprogramma's en vergelijk de verschillende factuursoftware. Gratis factuurprogramma's zijn een grote uitkomst voor starters. Hierbij krijg je ook een idee of het gratis factuurprogramma aan al je wensen voldoet. 

Voordelen van het gratis factuur programma Excel

Facturen maken in Excel, gratis of lage aanschafkosten

Een officepakket is op de meeste computers aanwezig, uiteraard afhankelijk van jouw besturingssysteem. Voor Microsoft Office is dit Excel, in Google Drive kun je werken met Spreadsheet(s) en op de Mac is dat Numbers. Een factuurprogramma gratis, zoals factureren Excel kun je zowel offline als online gebruiken. Heel handig want je kunt overal boekhouden in je factuur Excel. Gratis factuur maken in Excel is ideaal voor de starters die nog niet te veel te besteden hebben. Maar ook voor kleinere bedrijven waarvan het aantal facturen best meevallen, is factuur maken in gratis programma als Excel een prima methode.

Bestaande sjablonen Excel gebruiken

Een groot voordeel van een factuur maken in Excel is dat je gauw aan de slag kunt. Helemaal met dit voorbeeld factuur Excel. Probeer deze Excel template die je gratis kunt downloaden op deze pagina. Met dit factuur template kun je gratis facturen maken in Excel. Facturen maken in het gratis factuur programma Excel maken gaat snel, want er zijn een aantal templates waarin je gemakkelijk gratis facturen kunt maken. Een factuur maken in gratis programma is een snelle methode van boekhouden met deze Excel templates. Gratis factuur maken met bestaande kant-en-klare templates als deze, maakt factureren een makkie.

Facturen maken in het gratis factuurprogramma ExcelMeegroeien met je bedrijf

Al naar gelang je meer leert over het gratis factuurprogramma Excel en de mogelijkheden, kun je steeds meer functionaliteiten aan jouw facturatie systeem toevoegen. Zo zou je ook periodieke of herhalende facturen aan kunnen maken, voor klanten die je iedere maand factureert bijvoorbeeld. Je zou ook je urenregistratie kunnen koppelen, of bijvoorbeeld de rittenregistratie en onkostenvergoedingen. Door maakt het koppelen van facturen Excel aan andere systemen, de boekhouding in Excel erg ingewikkeld. Facturen maken is gratis, maar het factuurprogramma Excel kan niet eindeloos worden gekoppeld en bijgehouden. Op den duur wordt het te groot en is het onoverzichtelijk.

Beschikbaar voor ieder besturingssysteem

Alle spreadsheets of Excel programma's zijn geschikt voor elke computer, ongeacht of je gebruik maakt van Windows, Apple (Mac OS) of Linux als besturingssyteem. Dat betekent dat je je gratis facturen maken kunt op elke computer. Als je dan ook nog gebruik maakt van een clouddienst, zoals Google Drive of Dropbox, kun je altijd en overal bij je facturen. Ook op je smartphone of tablet. Een factuur maken in Excel kan dus ook wanneer je onderweg bent en je je mobiel of tablet bij je hebt. 

Gratis factuurprogramma downloaden in plaats van Excel?

Liever niet veel tijd steken in het opzetten van een factuursysteem? Kies dan voor aan gratis factuurprogramma als alternatief voor een factuur maken in Excel. Het voorbeeld facturen Excel is handig, maar als het aantal facturen toeneemt, ben je toch veel tijd kwijt en zul je merken dat je foutjes kan maken. Het voorbeeld facturen Excel is een prima methode om mee te starten, maar wanneer je onderneming groeit en het aantal facturen stijgt, is het slim om over te gaan op software. Deze zal een hoop taken van je overnemen die je bij Excel nog wel had.  

Eigenlijk is het gebruiken van een factuurprogramma gratis zoals Excel om je facturen te maken voor je administratie niet meer van deze tijd. Een factuur maken kan tegenwoordig veel eenvoudiger en sneller met een factuurprogramma dan met facturatie software Excel. 

Er zijn een aantal gratis factuurprogramma's waar je nog veel sneller gratis facturen mee kunt maken. Een online factuurprogramma zal je nog meer tijd besparen, want hiermee kun je facturen maken en automatiseren. Het zijn gratis factuurprogramma's, dit zijn dus programma's met een aantal basale functies. Omdat het kostenloos is, kun je het gewoonweg even proberen. Als het bevalt kun je altijd een uitgebreidere versie opvragen. 

In onze moderne online tijd met vele devices heb je meer aan een online factuurprogramma. Het bespaart je uiteindelijke een hoop tijd bij het maken en versturen van facturen maar ook bij het onderhouden van je administratie en het doen van je BTW aangifte. Daarom op deze pagina ook een overzicht van veel gebruikte factuurprogramma's. Je probeert ze gratis, dus kijk of het iets voor je is! Wacht niet langer en begin met een gratis factuurprogramma en start gratis facturen maken.

 

Populaire software

Rating:
Reviews: 68
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Facturatie
Rating:
Reviews: 624
Facturatie

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Arjan Nieuwbeerta - Appwiki expert
Geschreven door:
Arjan Nieuwbeerta
Appwiki expert

Arjan maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet hij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt hij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products