1. Blog
 2. Gratis facturatie in Excel of online?

Gratis facturatie in Excel of online?

Een factuur maken en ontvangen hoort bij het ondernemerschap. Maar hoeveel facturen verstuur jij nou per maand en op welke manier doe jij dit? Jij kunt waarschijnlijk tijd winnen.

Er zijn grofweg twee manieren om te factureren, namelijk met Excel of met een (gratis) factuurprogramma. Ben jij een startende ondernemer of heb je gewoonweg nog niet zoveel facturen te versturen? Dan kun je heel goed een factuur maken in Excel. Maar wil je daarnaast ook tijd winnen op het factureren dan is het slim om te kiezen voor een gratis factuurprogramma.

Op deze pagina bespreken we de voor- en nadelen van facturen maken in een factuurprogramma en het gratis factuur programma Excel ten opzichte van een digitale factuur

Arjan
Arjan
Appwiki expert

  Wanneer kiezen voor een online factuurprogramma?

  Liever niet veel tijd steken in het opzetten van een factuursysteem? Kies dan voor aan gratis factuurprogramma als alternatief voor een factuur maken in Excel. Een voorbeeld voor facturen Excel is handig, maar als het aantal facturen toeneemt, omdat je onderneming groeit, ben je toch veel tijd kwijt en merk je dat je foutjes kan maken. Wil je direct aan de slag met facturen maken? Kies dan gelijk voor een gratis facturatieprogramma.

  Wat zijn de kosten?

  De meeste aanbieders van factuurprogramma's bieden starters en zzp'ers die een paar facturen per maand versturen gratis facturatiesoftware aan. Als je een paar facturen per maand verstuurt, kun je hier prima mee uit de voeten. Dit werkt sneller en eenvoudiger dan facturen maken in Excel. 

  Voordelen van facturatie software

  • Tijd besparen, doordat je facturen maken kunt automatiseren
  • Gratis factureren met de basale functies uit een factuurprogramma
  • Kosteloos andere functies uitproberen
  • Mogelijkheid tot overstappen naar uitgebreidere facturatiesoftware
  • Ook onderhouden van je administratie en het doen van je BTW aangifte
  • Facturen voldoen bovendien automatisch aan alle eisen van de Belastingdienst
  • Betalingsherinneringen en iDEAL-link
  • Meer grip op je debiteurenbeheer.
  • Bankkoppeling mogelijk.
  • Mobiele app, handig voor als je onderweg bent

  De beste factuurprogramma's voor zzp'ers en starters:

  e-Boekhouden.nl Factureren - 15 maanden Gratis (Meest gekozen)

  Gratis voor alle starters: Maak, beheer én verstuur uw facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer online in eigen huisstijl, waardoor uw uitstraling en identiteit behouden blijft. Klanten kunnen uw factuur direct betalen via iDeal.

  #1 Facturatieprogramma
  15 maanden gratis!
  Factuur met eigen logo

  Prijs: Gratis
  Proefperiode: 15 maanden gratis, daarna €5,95 per maand, start direct! Wij helpen u mee!
  Reviews: 9.4/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  SnelStart Start met makkelijk factureren!

  SnelStart is er voor de startende ondernemers. Ervaring of geen ervaring, er is een pakket dat bij je past: inStap biedt onbeperkt offreren en factureren in een overzichtelijke app voor €10 p/m! Probeer inStap 30 dagen gratis!

  Makkelijk factureren
  35+ jaar ervaring
  Gratis support

  Prijs: maandelijks €10,00
  Proefperiode:
  Reviews: 8.1/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Yoobi

  Yoobi maakt en levert cloud software voor CRM, projectmanagement en registratie van uren, verlof- en afwezigheid, rusttijden, onkosten en kilometers. Wij optimaliseren het proces van urenregistratie naar facturatie. Meer controle met minder handelingen.

  Bespaar tijd
  Koppel je boekhouding
  Flexibele software

  Prijs: Op aanvraag
  Proefperiode: 41 dagen
  Reviews: 8.4/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Rompslomp.nl

  Rompslomp is hét meest eenvoudige boekhoudprogramma, speciaal gemaakt voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Boekhouden wordt aangenaam met Rompslomp.nl! Probeer het gewoon zelf gratis uit op Rompslomp.nl

  Super makkelijk
  Factuur in huisstijl
  Super Handige App!

  Prijs: Gratis
  Proefperiode: GRATIS & Onbeperkt facturen maken
  Reviews: 9.2/10
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Silvasoft

  Silvasoft biedt onbeperkt boekhouden, factureren, urenregistratie en meer in Nederland en Begië tegen eerlijke en duidelijke, all-in prijzen! Dankzij onze aantrekkelijke prijzen en flexibele indeling van uw eigen administratie portal zijn we uitermate geschikt voor zowel de ZZP-er als het MKB en grootbedrijf.

  Inclusief aanmaningen
  Voorraadbeheer
  Eigen huisstijl

  Prijs: maandelijks €5,95
  Proefperiode:
  Reviews: geen
  Bekijk reviews  Ga naar de website 

  Hoe werkt gratis facturen maken in Excel?

  Gratis facturen maken in Excel is een snel en eenvoudige manier van facturen maken. Wil jij ook facturen maken gratis? Dit kan zowel offline als online. Als je een office pakket hebt kun je offline altijd en overal facturen maken in Excel. Dit gratis factuur programma is namelijk geïnstalleerd en bevat een aantal factuur voorbeelden en templates. Facturen Excel zijn snel ingevuld omdat de templates klaar staan om ingevuld en verstuurd te worden.

  Heb je geen office pakket waar je facturen maken kan, dan is er online ook een mogelijkheid. Namelijk factuur Excel maken in spreadsheets online. Gratis facturen maken in Excel gaat dus super snel voor iedereen die hier geen geld aan wil uitgeven. Natuurlijk heeft dit gratis factuur programma Excel voor- en nadelen, deze bespreken we hieronder.

  Voor wie is factureren met Excel geschikt?

  Als je net begint met factureren of je niet veel facturen hoeft te versturen heb je misschien nog geen behoefte om een factuurprogramma te downloaden en ervoor te betalen. Zeker wanneer je nog maar kort ZZP'er, kleine zelfstandige of freelancer bent, probeer je de kosten zo laag mogelijk te houden. Dan kun je een factuur maken in Excel, deze facturen maken in Excel is gratis. 

  Vaak is het gratis factuur programma Excel al aanwezig op een computer, waardoor je geen extra aanschafkosten hoeft te maken om te kunnen beginnen met factureren. Omdat je zelf alle facturen maakt, weet je precies wat er speelt en wanneer alle facturen betaald moeten zijn.

  Belangrijk is wel dat je voldoet aan de eisen aan een factuur die door de Belastingdienst zijn gesteld. Bij facturen Excel moet je dus goed checken of alle wettelijke bepalingen er in staan.  Een gratis factuur maken in Excel is niet moeilijk, maar vergt tijd en energie. Hieronder staan een aantal voor- en nadelen van een factuur maken in Excel.

  Voordelen van het gratis factuur programma Excel

  De voordelen van facturen maken in Excel zijn:

  • Gratis of lage aanschafkosten
  • Gratis facturatie templates
  • Beschikbaar op alle besturingssystemen (Windows, Apple en Linux)

  Nadelen van facturen maken in Excel

  Excel gebruiken als facturatie programma heeft ook nadelen:

  • Kennis van formules in Excel is gewenst
  • Excel biedt geen support
  • Facturatie in Excel is foutgevoelig
  • Geen bankkoppeling
  • Geen koppeling met andere bedrijfssoftware

  Wat kies jij?

  Je weet nu de voor- en nadelen van beide opties. Kortom, nu is het tijd om te kiezen. Zweer je nog steeds bij Excel? Kijk dan hier voor gratis factuurtemplates waarmee je facturen maakt in Excel of Word.

  Overtuigd van de voordelen van software? Bekijk dan hier een compleet overzicht met factuurprogramma's en vergelijk ze op prijs, functies en reviews!

  Gerelateerde artikelen

  25 juli 2019

  Administratie bijhouden als zzp'er?

  Facturatie Algemeen Urenregistratie Rittenregistratie Boekhouding

  Je administratie en boekhouding bijhouden is niet altijd leuk. Maar wel heel belangrijk!

  15 februari 2019

  Tijd winnen op het maken van facturen

  Facturatie

  Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk hier of jij tot deze groep behoort en ontdek hoe je het facturatieproces versnelt!

  5 februari 2019

  De beste tips om je factuurtijd te halveren!

  Facturatie tijd besparen

  Jouw onderneming is groeiende. Dat is goed nieuws. Maar het betekent ook: meer factureren en een toenemend tijdgebrek. Daarom geef ik je drie tips om je factuurtijd te halveren.

  Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

  Dit is Appwiki

  Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

  Appwiki werkt voor jou

  Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

  En zo werkt Appwiki

  We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

  Products