Facturen met eigen logo en huisstijl

Als ondernemer wil je professionaliteit en uniformiteit uitstralen. De visuele uitingen van je bedrijf, zoals je design, moeten de klant dus meteen een goede indruk geven. Factureren in een herkenbare eigen huisstijl met logo is dan ook een belangrijk onderdeel op de factuur. Een huisstijl is voor iedereen in één oogopslag herkenbaar. Het straalt vertrouwen uit en zorgt voor hogere retentie van de bedrijfsnaam.

Welke mogelijkheden zijn er?

Met facturatie software is het mogelijk om op je facturen je eigen logo te zetten. Ook kun je zelf je kleuren en lettertype kiezen. Met behulp van diverse design templates maak je eenvoudig een factuur die bij je bedrijf en stijl past. Bovendien voldoet je factuur dan meteen aan de wettelijke factuureisen. Toch hebben niet alle programma's dezelfde functionaliteiten. Naast de basismogelijkheden om een logo of briefpapier op te nemen in de facturatie, zijn er ook programma's die een stapje verder gaan. Zo kun je in een aantal van de facturatieprogramma's factuursjablonen gebruiken, eigen e-mail briefpapier gebruiken of herinneringen op briefpapier verzenden. Zo kun je je eigen huisstijl maken. Dit ziet er niet alleen mooi uit, het komt ook professioneel over en is herkenbaar voor de klant.

Voordelen eigen logo en huisstijl

  • Straalt professionaliteit uit. Dit wekt weer vertrouwen bij de klant, waardoor hij sneller zal betalen
  • Vergroot je herkenbaarheid
  • Verhoogt bekendheid bedrijfsnaam

Benieuwd welke factuur software deze functie ondersteunt? Kijk dan hier voor een compleet overzicht van factuur software met eigen logo en huisstijl.

Products