inkoopfacturen-inboeken.png

Een inkoopfactuur boeken: hoe doe je dat?

De meeste factuur software biedt de mogelijkheid voor het inboeken van een inkoopfactuur. Door deze gegevens in te voeren heb je altijd inzicht in de openstaande posten bij leveranciers en verklein je dus de kans op verlate betalingen en herinneringen. Niet tijdige betaling van rekeningen zal afdoen aan de professionaliteit die je als organisatie uitstraalt en dus is het belangrijk om een actueel crediteurenoverzicht te creëren.

Snel en eenvoudig een inkoopfactuur boeken 

Zorg voor rust in je hoofd door je administratie altijd up-to-date te houden. Het werkt veel fijner als je precies weet welke bedragen er in en uit gaan. Wanneer je inkoopfacturen boekt in je factuurprogramma, staan deze bedragen automatisch geordend tegenover elkaar. Dat geeft duidelijkheid en zekerheid. Je bent te druk voor de administratie? Het bijhouden van debiteuren en crediteuren kost teveel tijd? Je komt niet meer aan je ‘echte’ werk toe? Dat hoeft tegenwoordig gelukkig echt niet meer zo te zijn. Veel factuurprogramma’s zijn zo ingericht dat je met slechts enkele clicks een inkoopfactuur of verkoopfactuur kunt inboeken. Zo hoeft het bijhouden van de administratie slechts enkele minuten te duren.

Inkoopfacturen verwerken in je factuurprogramma

Niet alle factuur software biedt dezelfde mogelijkheden waar het gaat om het inboeken van een inkoopfactuur. Sommige programma’s stellen per periode een limiet aan het aantal inkoopfacturen dat je kunt verwerken, terwijl andere pakketten je onbeperkt facturen laten inboeken. Het is dus belangrijk om te bepalen hoeveel inkoopfacturen je ongeveer zult gaan verwerken, voordat je overgaat tot de aanschaf van een pakket. Daarbij is het van belang om na te denken over de manier waarop je dit het liefst wilt gaan doen en hoeveel je bereid bent om daarvoor te betalen. Er is bijvoorbeeld factuur software waarin een gescande inkoopfactuur automatisch wordt ingeboekt, maar er zijn ook pakketten waarin je de facturen handmatig moet invoeren.

Welk pakket het best bij jouw situatie past? Vergelijk factuurprogramma’s en je kiest altijd het juiste pakket.

Populaire software

Rating:
Reviews: 68
Facturatie
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Facturatie
Rating:
Reviews: 624
Facturatie

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Steven Houkes - Appwiki expert
Geschreven door:
Steven Houkes
Appwiki expert

Steven maakt jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller. Dit doet hij door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen. Op basis van je bedrijf, je wensen en de software die je gebruikt, maakt hij een persoonlijke software top 3 voor jou.

Verder lezen


hoe-factureren-ondernemers-2.png

Onderzoek: ondernemer kan de helft aan tijd besparen op facturen maken

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de ondernemers de helft aan tijd kan besparen bij het factureren! Bekijk...

Iris Kluin - Appwiki expert
Iris Kluin
Appwiki expert
blog-boekhoudmanieren-excel-vs-software.png

Doe je de boekhouding in Excel of met boekhoudsoftware?

Wat past bij jou? Boekhouden in Excel of met boekhoudsoftware? Over het algemeen houden startende ondernemers...

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
btw-aangifte-beste-apps.png

De beste 5 boekhouding apps om je BTW-aangifte te doen

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Lees het in deze blog.

Steven Houkes - Appwiki expert
Steven Houkes
Appwiki expert
Products