1. Blog
  2. Inkoopfactuur boeken en verwerken

Een inkoopfactuur boeken: hoe doe je dat?

De meeste factuur software biedt de mogelijkheid voor het inboeken van een inkoopfactuur. Door deze gegevens in te voeren heb je altijd inzicht in de openstaande posten bij leveranciers en verklein je dus de kans op verlate betalingen en herinneringen. Niet tijdige betaling van rekeningen zal afdoen aan de professionaliteit die je als organisatie uitstraalt en dus is het belangrijk om een actueel crediteurenoverzicht te creëren.

Snel en eenvoudig een inkoopfactuur boeken 

Zorg voor rust in je hoofd door je administratie altijd up-to-date te houden. Het werkt veel fijner als je precies weet welke bedragen er in en uit gaan. Wanneer je inkoopfacturen boekt in je factuurprogramma, staan deze bedragen automatisch geordend tegenover elkaar. Dat geeft duidelijkheid en zekerheid.

Je hebt het te druk om de administratie te doen? Het bijhouden van debiteuren en crediteuren kost teveel tijd? Je komt niet meer aan je ‘echte’ werk toe? Dat hoeft tegenwoordig gelukkig echt niet meer zo te zijn. Veel factuurprogramma’s zijn zo ingericht dat je met slechts enkele clicks een inkoopfactuur of verkoopfactuur kunt inboeken. Zo hoeft het bijhouden van de administratie slechts enkele minuten te duren.

Meer weten over eenvoudig factureren en boekhouden?

Wij kunnen ons voorstellen dat je, net als veel andere ondernemers, vragen hebt over je facturatie en boekhouding. Denk bijvoorbeeld aan:

  • hoe maak en verstuur je eenvoudig facturen?
  • hoe richt je het facturatieproces slim in? 
  • hoe zet je eenvoudig een boekhouding op? 
  • welke checks moet je regelmatig doen? 
  • wat zijn de belastingregeltjes? 
  • en hoe bespaar je op een boekhouder? 

In onze cursus boekhouden vind je alle antwoorden op deze vragen, zodat je volledige controle krijgt op jouw boekhouding. Download de cursus boekhouden gratis!

Download gratis

Inkoopfacturen verwerken in je factuurprogramma

Niet alle factuur software biedt dezelfde mogelijkheden als het gaat om het inboeken van een inkoopfactuur. Sommige programma’s stellen per periode een limiet aan het aantal inkoopfacturen dat je kunt verwerken, terwijl andere pakketten je onbeperkt facturen laten inboeken.

Het is dus belangrijk om te bepalen hoeveel inkoopfacturen je ongeveer zult gaan verwerken, voordat je overgaat tot de aanschaf van een pakket. Daarbij is het van belang om na te denken over de manier waarop je dit het liefst wilt gaan doen en hoeveel je bereid bent om daarvoor te betalen. Er is bijvoorbeeld factuur software waarin een gescande inkoopfactuur automatisch wordt ingeboekt, maar er zijn ook pakketten waarin je de facturen handmatig moet invoeren.

Welk pakket het best bij jouw situatie past? Vergelijk factuurprogramma’s en je kiest altijd het juiste pakket.

Arjan
Appwiki expert

Populaire software

Gerelateerde artikelen

5 januari 2024

5 scan en herken apps voor het scannen van facturen

Scan & herken Bonnetjes Facturatie

Met een scan en herken app bespaar je een hoop tijd op facturen scannen en boeken. Met de slimme OCR software worden de gegevens automatisch uitgelezen.

23 mei 2023

Beste online factuur templates

Facturatie

Gratis facturen maken en versturen met Excel of met facturatie software? Bekijk alle voor- en nadelen van beide methoden. Ontdek zo welke manier van factureren bij jou past!

8 december 2022

Factuurverwerking: tips & tricks voor volledige automatisering

Administratie Facturatie Boekhouding

Als MKB-ondernemer wil je een goede factuurverwerking. Waar moet je aan denken? Welke factuurverwerking software gebruik je? Appwiki helpt!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products