1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is CRM marketing?

Wat is CRM marketing?

CRM (Customer Relationship Management) marketing is een strategie waarbij het optimaliseren van de relatie met de klant centraal staat. Je zet marketingactiviteiten gericht in zodat je klant de juiste boodschap op het juiste moment ontvangt of ziet.

Waarom CRM marketing?

Marketing en communicatie uitingen verzenden zonder precies te weten aan wie is niet meer van deze tijd. CRM marketing is de toekomst en biedt je alle mogelijkheden om op het juiste moment de juiste boodschap af te leveren bij de juiste doelgroep. En dat maakt je marketing een stuk effectiever en daardoor winstgevender.

In plaats van je doelgroep massaal te bestoken met je marketinguitingen, ga je met CRM marketing veel gerichter te werk. Je probeert een (langdurige) relatie met je klant op te bouwen.

Relatie optimaliseren

Met CRM marketing geef je klanten steeds meer aandacht en liefde naarmate zij een hogere waarde vertegenwoordigen voor het bedrijf. Voor een optimale uitvoering van deze strategie is het zelfs aan te raden om klanten waarop het bedrijf verlies lijdt te motiveren naar een ander bedrijf te zoeken. Allemaal zodat jij de marketinginstrumenten inzet op de groep klanten die echt bij je passen en die je ook echt kunt helpen.

Wat heb je hiervoor nodig?

Met een CRM systeem hebben alle medewerkers toegang tot alle gegevens van een klant en kun je snelle en persoonlijke service leveren. Door een goede persoonlijke klantbehandeling kan het een positief effect hebben op de waardering van je onderneming. Met CRM marketing kun je de gehele klantervaring verbeteren en een loyale klantenkring opbouwen. Met CRM heb je volop mogelijkheden om de markt te analyseren en met je beleid inspelen om de klantenkring te behouden en waar nodig uit te breiden. Maar het inzetten van CRM alleen is niet voldoende om je bedrijf succesvol te laten zijn.

Kies eenvoudig het beste CRM systeem

Heb je moeite met kiezen tussen alle CRM aanbieders? Bekijk dan eens de beste CRM software van dit moment. Om jou te helpen kiezen hebben de beste software pakketten vergeleken en beoordeeld. 

 

Gratis CRM checklist

Weet je niet waar je moet beginnen met kiezen? Onze checklist kan je helpen een keuze te maken. Download onze gratis CRM checklist en vind het pakket dat bij je past.

CRM tool checklist

Wat zijn de voordelen van een CRM systeem?

Al eerder stipten we aan wat een CRM systeem voor jouw onderneming kan betekenen. Maar uiteindelijk implementeer je een relatiebeheer systeem altijd met één reden: de klant. Deze staat namelijk altijd centraal waar het gaat om Customer Relationship Management. Hieronder zetten we daarom de voordelen van CRM marketing, gezien vanuit de klant voor je uiteen.

Een CRM systeem brengt vele voordelen met zich mee. Het uitvoeren van marketing wordt dankzij je CRM software stukken makkelijker. Hetzelfde geldt voor het acquiseren. Onderstaand hebben wij diverse voordelen opgesomt die een CRM systeem met zich mee brengt. Deze voordelen gaan in op het gebruik van een CRM systeem voor je marketing en acquisitie.

Gerichte en aantrekkelijke aanbiedingen

Goede CRM marketing resulteert in gerichte en aantrekkelijke aanbiedingen voor elke klant. Door in een CRM systeem niet alleen persoonsgegevens, maar ook de aankoop- en contactgeschiedenis op te slaan, kun je elke klant aanbiedingen doen die voor hem op dat moment interessant zijn. Zo verhoog je de kans op herhaalaankopen (retentie) en versterk je de relatie. Want een echt gepersonaliseerd aanbod zorgt ervoor dat klanten zich gehoord en gewaardeerd voelen.

Snellere en meer persoonlijke service

Niets is vervelender voor klanten dan meerdere keren hun verhaal moeten doen. Het bekende 'van het kastje van naar muur' gevoel wil je natuurlijk zo veel mogelijk proberen te vermijden en CRM marketing helpt je hierbij. Doordat alle medewerkers toegang hebben tot alle gegevens van een klant, hoeft deze niet telkens opnieuw vanaf meet aan zijn verhaal te doen en kun je snellere en meer persoonlijke service leveren. Dit draagt bij aan de waardering voor jouw organisatie en bovenal: een goed gevoel.

Een positievere klantervaring en dus loyaliteit

Met CRM marketing bouw je aan de gehele klantervaring en draag je zo bij aan de loyaliteit van je klantenkring. Door de laatste ontwikkelingen op het gebied van Social CRM combineer je gegevens van alle verschillende platformen en verzamel je voldoende gegevens om op elk moment relevante aanbiedingen te publiceren, betere service te bieden en helder verwachtingsmanagement te doen.

Welke CRM software past bij jou?

CRM marketing voor jou

Hoewel Customer Relationship Management marketing zich in essentie natuurlijk richt op de klant, heeft het uitvoeren van een CRM strategie in een passend CRM systeem ook vele voordelen voor jou en jouw onderneming. Niet alleen bespaar je op kosten door efficiency te verhogen, geeft CRM je onderneming een gezicht, wordt cross- en upselling eenvoudig en het bieden van goede service een stuk eenvoudiger. Boven alles helpt CRM marketing je bouwen aan duurzame relaties met klanten.

Deze duurzame relaties zijn essentieel om te groeien. Niet voor niets wordt een nieuwe klant vaak zilver, maar een behouden klant goud genoemd. 5% klantbehoud levert volgens cijfers al snel een verhoging van de winst tussen de 25 en 95% op.

Welke CRM software past bij jou?

Vind het systeem waarmee jij de winstgevendheid van je organisatie vergroot door middel van klantbehoud en kosten besparing. Vergelijk alle CRM software en probeer deze gratis met een proefabonnement. Of lees hier meer over CRM marketing in de praktijk. 

Henk Jan

Hulp nodig bij het kiezen van de beste CRM tool?

Download gratis onze checklist om de beste CRM tool te kiezen. Aan de hand van een aantal vragen ontdek je waar je op moet letten en welke functies je echt nodig hebt.

Download gratis checklist

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products