1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is een CRM strategie?

Wat is een CRM strategie?

Jacqueline
Jacqueline
Appwiki expert

Eenvoudig de beste CRM software kiezen?

Bekijk het overzicht met alle CRM software aanbieders. Maak eenvoudig een voorselectie door je wensen aan te geven. Vergelijk de aanbieders vervolgens op prijs, functies en reviews. Wat CRM kan betekenen voor jouw business? Check dan ons artikel hoe je sales boost met CRM.

Bekijk alle aanbieders Boost sales met CRM

Een CRM strategie is een strategie waarin je bepaalt op welke manier je met klanten, relaties en hun gegevens omgaat. Niet het product of het proces, maar de klant staat centraal in een CRM strategie. Een CRM strategie helpt je de winstgevendheid te verbeteren.

  • Doel: Wat is je CRM doel?
  • Huidig: Welke gegevens heb of verzamel je al?
  • Toekomst: Welke stappen heb je gezet? Houd bij wat je doet

Waarom een CRM strategie?

In een CRM systeem kun je veel klantgegevens verzamelen. De vraag is echter, wat ga je met deze gegevens doen? Hoe ga je ermee om? En op welke manier helpen deze gegevens om je bedrijfsdoelen te behalen? Hiervoor heb je een plan nodig. Dit plan geef je vorm in je CRM strategie.

Voordat je software aanschaft is het noodzakelijk om een plan op te stellen. Alleen dan kun je het pakket selecteren dat het beste bij jouw onderneming past. Heb je je CRM strategie bepaald? Kies dan jouw pakket uit het CRM software overzicht of begin direct met CRM software te vergelijken.

Eenvoudig een CRM tool kiezen

Heb je moeite met kiezen tussen alle CRM aanbieders? Download onze CRM checklist en vind in een paar vragen de CRM software die het beste bij je past. 

CRM tool checklist

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products