1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is klantgericht ondernemen?

Wat is klantgericht ondernemen?

Klantgericht ondernemen is het centraal stellen van de klant om als ondernemer succesvol te worden. De gedachte is door klantgericht ondernemen meer waarde toe te voegen aan de onderneming en daarnaast klanten makkelijker te kunnen aantrekken en behouden. Maak hierbij bijvoorbeeld gebruik van software met een klantenbestand.

Strategie en visie

Het klantgericht ondernemen vraagt om een strategie, die zowel in de dagelijkse activiteiten/werkzaamheden als in de organisatiestructuur terug komen met als doel om een vruchtbare lange termijn relatie op te bouwen met de klant. Belangrijk bij het klantgericht ondernemen is het optimaliseren van de klantwaarde. De relatie tussen de ondernemer en de klant is essentieel voor het creëren van waarde voor je klant. De klantbeleving die de klant voelt is de uitkomst van het klantgericht ondernemen. Om klantgericht ondernemen succesvol in te zetten is het belangrijk om een visie te ontwikkelen. Deze visie moet breed gedragen worden en tot enthousiasme leiden bij de medewerkers en klanten. Bij klantgericht ondernemen hoort een klantgerichte organisatie, die wordt geleid door een sterke leider. De sterke leider heeft een belangrijke rol om te zorgen dat de hele organisatie warm wordt van CRM en zich wil inzetten om de relatie met de klant te optimaliseren. Verschil van inzicht bij de werknemers kan leiden dat de klant zich niet prettig voelt en voor een ander bedrijf kiest.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products