1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is een CRM beleid?

Wat is een CRM beleid?

CRM (Customer Relationship Management) beleid is een set van afspraken, een bedrijfsstrategie, die binnen een bedrijf worden gehanteerd voor het succesvol omgaan met relaties. De klant staat centraal, niet het product of de dienst. Om CRM succesvol te gebruiken is het binnen een onderneming belangrijk dat er beleid is opgesteld, waaraan iedereen in de onderneming zich houdt en probeert zo goed mogelijk uit te voeren. In het geval van CRM beleid gaat het om het optimaliseren van de klantrelatie. Hiervoor is in de hele organisatie sprake van een eenduidig beleid.

Implementatie

Belangrijk om vooraf te beseffen is dat het CRM beleid niet zonder meer voor succes hoeft te zorgen. Te veel bedrijven denken dat alleen een licentie al zorgt voor winst, maar zo zit het niet in elkaar. CRM biedt geen uitmuntende oplossingen die automatisch voor omzet zorgen. Het gaat er juist om hoe het wordt ingezet. Een goed beleid is hierbij cruciaal en vraagt van alle werknemers inzet en eenduidig beleid. Door vanuit een breed omvattende denkwijze te werken is de mogelijkheid om de klantrelatie te verbeteren mogelijk. Dit vergt de nodige tijd en moeite om het daadwerkelijk te implementeren, maar kan zorgen dat er meer klanten worden binnengehaald en de omzet word mogelijk verhoogd. CRM beleid vergt standvastigheid en moet consequent blijven worden uitgedragen.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products