1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is een CRM applicatie?

Wat is een CRM applicatie?

Een CRM applicatie (Customer Relationship Management) is een programma die kan worden gebruikt voor het beheren van klantrelaties. Het legt niet alleen gegevens vast over klanten en klantcontacten, maar koppelt deze ook aan elkaar, brengt de behoeften van de klant in kaart en laat zien welke klanten het belangrijkste zijn. Daarnaast kan de applicatie, ook wel app genoemd, worden gebruikt op mobiele toestellen, waardoor je overal gebruik kunt maken van de applicatie.

Software applicaties

Er zijn verschillende CRM software applicaties waar bedrijven gebruik van kunnen maken:

  • Customer-facing applicaties. Dit zijn applicaties waarbij de klant direct contact heeft met het bedrijf. Een voorbeeld hiervan is een callcenter, helpdesk of klantenservice.
  • Customertouching applicaties: Hier hebben de klanten contact met het bedrijf via een applicatie. Een voorbeeld is een online self-service.
  • Customer-centric intelligence applicatie: Deze applicatie kan data en resultaten analyseren om de applicatie daar weer mee te verbeteren. Bij deze applicatie is data mining en data warehousing erg belangrijk. Datamining is het gericht zoeken naar verbanden vanuit de gegevens en statistieken die voorhanden zijn om van daaruit interpretaties te maken voor het binnenhalen van klanten. In een datawarehouse worden de gegevens en informatie verzameld.

Lees hier meer over belangrijke features in CRM apps.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products