1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is een CRM manager?

Wat is een CRM manager?

Een CRM manager is een manager die als taak heeft om een effectief beleid uit te zetten en uit te voeren om klanten te binden en tevreden te houden. De CRM manager is verantwoordelijk voor het beheren, implementeren en optimaliseren van het CRM-systeem binnen een organisatie. Hij of zij zorgt ervoor dat de CRM strategie en CRM processen effectief worden uitgevoerd om de klantreis te versterken, de klanttevredenheid te verhogen en de bedrijfsgroei te bevorderen. 

Om CRM manager te worden hoef je geen specifieke opleiding te hebben gevolgd. Wel is het noodzakelijk dat je enige kennis hebt van marketing. Deze kennis kun je hebben verkregen door werkervaring, maar ook thuis- en deeltijdstudies behoren tot de mogelijkheden om ervaring op te doen.

Enkele kernverantwoordelijkheden van een CRM manager: 

  • Implementatie en beheer: Zorgen voor een effectieve implementatie van CRM-systemen en waarborgen dat deze up-to-date en functioneel zijn.
  • Strategieontwikkeling: Ontwerpen en uitvoeren van CRM-strategieen die passen bij de bedrijfsdoelstellingen en de klanttevredenheid maximaliseren.
  • Data-analyse: Gebruik van het CRM systeem om klantgegevens te analyseren en inzichten te verkrijgen die kunnen worden gebruikt om de klantrelaties en de bedrijfsresultaten te verbeteren. 
  • Training: Het opleiden van andere medewerkers in het gebruik van het CRM systeem, zodat zij het optimaal kunnen gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden. 
  • Integratie: Zorgen voor de integratie van het CRM systeem met andere systemen binnen de organisatie, zoals marketing- en verkoopplatforms. 
  • Rapportage: Regelmatig rapporteren aan het hoger management over de prestaties van het CRM systeem en de impact ervan op de bedrijfsresultaten. 

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products