1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is een CRM manager?

Wat is een CRM manager?

Een CRM manager is een manager die als taak heeft om een effectief beleid uit te zetten en uit te voeren om klanten te binden en tevreden te houden. Om CRM manager te worden hoef je geen specifieke opleiding te hebben gevolgd. Wel is het noodzakelijk dat je enige kennis hebt van marketing. Deze kennis kun je hebben verkregen door werkervaring, maar ook thuis- en deeltijdstudies behoren tot de mogelijkheden om ervaring op te doen.

Dubbelrol

Als CRM manager ben je altijd op zoek naar innovatieve manieren om de klant het naar de zin te maken, te voldoen aan zijn behoeften en natuurlijk CRM producten aan de man te brengen. Je adviseert over nieuwe markten en producten aan de directie. Daarnaast stuur je als manager een team met medewerkers aan. Die je zo goed mogelijk stimuleert om met creatieve ideeën te komen en de klant optimaal te bedienen. Een manager rapporteert aan de eigenaar en speelt een belangrijke rol in de uitvoering op de werkvloer. De manager speelt bij het uitvoeren van CRM een dubbelrol: enerzijds probeert hij het beleid van de directie naar de werkvloer te optimaliseren, anderzijds weet hij wat er speelt op de werkvloer.

Vergelijk verschillende CRM softwareprogramma's en vind het CRM systeem dat bij je past!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products