1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is een mobile CRM?

Wat is een mobile CRM?

Mobile CRM is CRM software dat op elk mobiel apparaat (laptop, smartphone en tablet) gebruikt kan worden. Mobile CRM betekent de CRM software onderweg te gebruiken is en dat je op elk moment inzicht hebt in de klantgegevens, zowel bij de klant als onderweg. Aanpassingen kunnen mobiel worden gedaan, waardoor je efficiënter en sneller kunt werken.

Voor- en nadelen mobile CRM

Voordelen van het gebruik van mobile CRM zijn de grote mate van vrijheid om data van klanten waar en wanneer dan ook te delen. Met mobile CRM kunnen verslagen van gesprekken, agenda's en laatste contactmomenten worden ingezien en/of eventueel gemaakt worden. Met mobile CRM heeft de salesmanager alles bij de hand wat hij moet weten van de klant. Daarnaast dient het als platform voor alle afdelingen van het bedrijf. Zowel marketing, verkoop, klantenservice en IT kunnen dezelfde informatie raadplegen. Nadelen die worden genoemd zijn het probleem van beveiliging en het gebruik van te veel software. Bij onvoldoende beveiliging zou de data in verkeerde handen kunnen komen. Maar ook kan mobile CRM de balans tussen werk en privé verstoren. De verleiding of neiging om tijdens de vrije tijd een mobiel toestel te checken is groot en kan tot frustratie leiden bij andere leden van je gezin.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products