1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is een accountmanagement?

Wat is een accountmanagement?

Accountmanagement is het strategisch inzetten van middelen om de relatie tussen het bedrijf en de klant te optimaliseren om een zogenoemde win-winsituatie te creëren. Accountmanagement heeft tot doel dat er tevredenheid en loyaliteit ontstaat bij de klanten, waardoor uiteindelijk de bedrijfsresultaten worden verbeterd. Hierbij is het aangaan en onderhouden van langdurige relaties met klanten belangrijk.

Relatie met de klant

De accountmanager is verantwoordelijk voor het tot uiting brengen van het accountmanagement. De manager is verantwoordelijk voor de verkoop van een aantal producten of diensten. Om de producten te verkopen moet je hiervoor alle kenmerken en eigenschappen van het product of dienst van je bedrijf kennen. Belangrijk hierbij is om de markt goed in de gaten te houden en in te haken op nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor kun je de klant uitgebreid voorlichten en de klant van een goed onderbouwd advies voorzien.

Bij accountmanagement gaat het niet om een ad hoc verkoopbenadering. Aan de basis van de aanpak en benadering van de relaties van klanten is een strategisch plan ontwikkeld. Het klantenbestand wordt onderzocht en er wordt vastgesteld welke klanten belangrijk zijn voor het voortbestaan van de onderneming. Per klant wordt bepaald welke resultaten bereikt moeten worden. Door een strategische keuze kan de onderneming zich optimaal ontwikkelen. Lees hier wat CRM voor de sales van jouw organisatie kan betekenen.

Appwik expert

Jouw ideale CRM pakket?

Een CRM kiezen lastig? Niet als je onze experts voor je laat werken. En dat doen ze helemaal gratis. Zij helpen je bij de zoektocht naar het ideale CRM voor jouw situatie!

Ja, ik wil gratis advies

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products