Wat is accountmanagement?

Accountmanagement is het strategisch inzetten van middelen om de relatie tussen het bedrijf en de klant te optimaliseren om een zogenoemde win-winsituatie te creëcren. Accountmanagement heeft tot doel dat er tevredenheid en loyaliteit ontstaat bij de klanten, waardoor uiteindelijk de bedrijfsresultaten worden verbeterd. Hierbij is het aangaan en onderhouden van langdurige relaties met klanten belangrijk.

Relatie met de klant

De accountmanager is verantwoordelijk voor het tot uiting brengen van het accountmanagement. De manager is verantwoordelijk voor de verkoop van een aantal producten of diensten. Om de producten te verkopen moet je hiervoor alle kenmerken en eigenschappen van het product of dienst van je bedrijf kennen. Belangrijk hierbij is om de markt goed in de gaten te houden en in te haken op nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor kun je de klant uitgebreid voorlichten en de klant van een goed onderbouwd advies voorzien.

Bij accountmanagement gaat het niet om een ad hoc verkoopbenadering. Aan de basis van de aanpak en benadering van de relaties van klanten is een strategisch plan ontwikkeld. Het klantenbestand wordt onderzocht en er wordt vastgesteld welke klanten belangrijk zijn voor het voortbestaan van de onderneming. Per klant wordt bepaald welke resultaten bereikt moeten worden. Door een strategische keuze kan de onderneming zich optimaal ontwikkelen. Lees hier wat CRM voor de sales van jouw organisatie kan betekenen.

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa
Products