1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is relatiemanagement?

Wat is relatiemanagement?

Relatiemanagement is het opbouwen, verdiepen en verstevigen van langdurige relaties met de klanten. Hierbij gaat het niet om een aanbodgerichte benadering van de ondernemer, maar juist een vraaggerichte benadering waarbij de klant centraal staat. Zoals nooit eerder in de geschiedenis kampen bedrijven met afnemende loyaliteit van haar klanten.

Dit alles is het gevolg van het toenemende aanbod van bedrijven door het internet, waardoor klanten kunnen vissen uit een grote vijver met bedrijven. Om klanten binnen te halen moet moeite worden gedaan om het de klant zo goed mogelijk naar de zin te maken. Relatiemanagement is een middel om dit te bewerkstelligen.

Redenen

Redenen waarom ondernemingen relatiemanagement inzetten zijn: lagere kosten en meer gemak van acquisitie bij bestaande relaties dan dat het steeds nieuwe relaties moet aangaan. Goede bestaande contacten kunnen er tevens voor zorgen dat het aangaan van nieuwe contacten eenvoudiger wordt. Een andere reden is dat met bestaande relaties je weet wat je aan elkaar hebt. Met nieuwe klanten is het vaak aftasten en weet je zeker in het begin nog niet goed wat je aan elkaar hebt. Bij het managen van de klanten is het belangrijk om te laten zien wat de klanten willen. Een goede performance van je onderneming kan zorgen dat je inspringt op de behoeften van de klant.

Relatiemanagement met CRM software

CRM software speelt een cruciale rol in modern relatiemagement. Deze systemen zijn speciaal ontworpen om alle interacties met klanten en prospects te registreren, analyseren en optimalsieren. Met een CRM-systeem kunnen bedrijven inzicht krijgen in klantbehoeften, -voorkeuren en -gedrag, wat leidt tot effectievere communicatie en betere dienstverlening. Daarnaast helpt CRM bij het automatiseren van routinetaken, het identificeren van verkoopkansen en het bevorderen van cross- en upselling. Door de centrale opslag van klantinformatie kunnen medewerkers snel en efficient reageren op klantvragen, wat de klanttevredenheid ten goede komt. Kortom, CRM software biedt de tools en inzichten die nodig zijn voor eenduurzame en winstgevende klantrelatie. 

Vergelijk verschillende CRM softwareprogramma's en vind het CRM systeem dat bij je past!

Kies eenvoudig het beste CRM systeem

Heb je moeite met kiezen tussen alle CRM aanbieders? Gebruik dan onze gratis CRM checklist en kies in met een paar checks het pakket dat bij je past.

CRM tool checklist

CRM systeem keuzehulp

Jouw ideale CRM pakket?

Een CRM kiezen lastig? Niet als je onze experts voor je laat werken. En dat doen ze helemaal gratis. Zij helpen je bij de zoektocht naar het ideale CRM voor jouw situatie!

Ja, ik wil gratis advies

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products