1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is customer intelligence?

Wat is customer intelligence?

Customer intelligence is het verzamelen, analyseren en gebruiken van klantgegevens met als doel om de klanten beter te begrijpen. Met deze informatie is het mogelijk om een betere en effectievere klantrelatie op te bouwen.

Wat kan ik met customer intelligence?

Met customer intelligence wordt duidelijk waar de klanten precies behoefte aan hebben, maar ook wat hun aankoopgedrag is en wat de aankoopmotieven zijn. Met deze informatie is het bijvoorbeeld dus mogelijk om gerichte marketingcampagnes te houden. Dit betekent dat een bepaalde groep klanten alleen een aanbieding krijgt van producten waar ze ook daadwerkelijk geinteresseerd in zijn. Dit zorgt voor een hogere respons op de campagne, maar bespaart ook kosten omdat de mensen aan wie je het stuurt gegarandeerd geinteresseerd zijn. Er gaat dus geen geld verloren aan klanten die toch geen affiniteit hebben met het aangeboden product.

Hoe helpt een CRM systeem met customer intelligence?

Alle informatie die beschikbaar is over je klanten wordt verzameld en opgeslagen in je CRM systeem. Met deze gegevens wordt het mogelijk om te bepalen waar je klanten behoefte aan hebben en wat ze van je verwachten. Een organisatie met de focus op customer intelligence heeft dus de informatie uit een CRM systeem nodig om te kunnen bepalen wat de klant wil en hoe ze hier mee om moeten gaan.

Bekijk hieronder de beste CRM systemen van dit moment. 

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products