Wat is customer intelligence?

Customer intelligence is het verzamelen, analyseren en gebruiken van klantgegevens met als doel om de klanten beter te begrijpen. Met deze informatie is het mogelijk om een betere en effectievere klantrelatie op te bouwen.

Wat kan ik met customer intelligence?

Met customer intelligence wordt duidelijk waar de klanten precies behoefte aan hebben, maar ook wat hun aankoopgedrag is en wat de aankoopmotieven zijn. Met deze informatie is het bijvoorbeeld dus mogelijk om gerichte marketingcampagnes te houden. Dit betekent dat een bepaalde groep klanten alleen een aanbieding krijgt van producten waar ze ook daadwerkelijk geïnteresseerd in zijn. Dit zorgt voor een hogere respons op de campagne, maar bespaart ook kosten omdat de mensen aan wie je het stuurt gegarandeerd geïnteresseerd zijn. Er gaat dus geen geld verloren aan klanten die toch geen affiniteit hebben met het aangeboden product.

Hoe helpt een CRM systeem met customer intelligence?

Alle informatie die beschikbaar is over je klanten wordt verzameld en opgeslagen in je CRM systeem. Met deze gegevens wordt het mogelijk om te bepalen waar je klanten behoefte aan hebben en wat ze van je verwachten. Een organisatie met de focus op customer intelligence heeft dus de informatie uit een CRM systeem nodig om te kunnen bepalen wat de klant wil en hoe ze hier mee om moeten gaan.

Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
CRM
Products