1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is CRM data?

Wat is CRM data?

CRM (Customer Relationship Management) data zijn de gegevens en informatie van een klant die in een CRM softwareprogramma zijn opgeslagen. Met CRM data kunnen bedrijven makkelijker inspringen op de wensen en behoeften van de klant. Wanneer de gegevens frequent en goed worden ingevoerd door gebruikers van een CRM systeem, is de data altijd up-to-date en elk moment te raadplegen. Hierdoor kan iedereen binnen een organisatie de klantinformatie inzien en gebruiken om voor een goede klantbeleving te zorgen.

Klantinformatie

De data die in het programma te vinden, is geeft gegevens over de verschillende klanten en helpt mee om de klantrelatiebeheer te verbeteren. Om de data goed te gebruiken zijn er allerlei nieuwe manieren voor het verkrijgen van nuttige inzichten om de klantrelatie te optimaliseren. Om een maximaal voordeel te halen uit de CRM data moet de organisatie zich aanpassen aan de nieuwe technologie.

Zo kunnen organisatie meer en betere klantinzichten krijgen door gebruik te maken van big data analyses voor het verbeteren van de klantrelatie. De reeds gestructureerde, vastgelegde data in CRM en de ongestructureerde data (Big Data) die op ons afkomen via nieuwe kanalen moet worden gestructureerd en gebruikt worden. Door het gebruik van deze technologie is het mogelijk om de data te verbeteren en voorspellingen te maken van het koopgedrag van je klanten. Daarnaast is de kwaliteit van de data heel belangrijk om ook de juiste inzichten te krijgen. 

Appwik expert

CRM gids voor beginners

Benieuwd hoe een CRM systeem en CRM data jouw organisatie kan helpen? Je leest hier alles in onze CRM gids voor beginners. 

Meer informatie

Eenvoudig de beste CRM tool kiezen?

Heb je moeite met kiezen tussen alle CRM aanbieders? Download onze gratis CRM checklist en vind in slechts een paar vragen de beste CRM tool voor jou! 
CRM tool checklist

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products