1. Begrippen
  2. CRM
  3. Wat is een CRM consultant?

Wat is een CRM consultant?

Een CRM consultant helpt bedrijven om beter met hun klanten om te gaan. CRM staat voor Customer Relationship Management, ofwel klantrelatiebeheer in het Nederlands. Deze consultant weet alles over CRM software en het onderhouden van klantrelaties. 

Hoe helpt een CRM consultant?

Een CRM consultant is iemand die advies geeft aan bedrijven en organisaties ten aanzien van CRM software. Naast het adviseren met betrekking tot de keuze voor een CRM systeem, helpt de CRM consultant ook bij het uitvoering inzake de invoering en toepassing van relatiebeheersystemen. De CRM consultant kan veel voor bedrijven betekenen op het gebied van klantrelatiebeheer. De klant wordt als uitgangspunt genomen voor een optimale strategie. De diensten van de CRM consultant kunnen ervoor zorgen dat een bedrijf haar concurrentiepositie sterk ziet verbeteren door zich op de behoefte van de klant te richten. Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf goed op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van CRM.

Werkzaamheden CRM consultant

De diensten van de CRM consultant kunenn ervoor zorgen dat een bedrijf haar concurrentiepositie sterk ziet verbeteren door zich op de behoefte van de klant te richten. 

Advies en strategie

De CRM consultant kijkt naar wat het beste is voor jouw bedrijf en geeft daarover advies. Ze ontwikkelen een totaalplan zodat de verkoopafdeling en de marketingafdeling goed samenwerken. Daarnaast adviseert de CRM consultant bij de bedrijfsprocessen rondom klantbeheer. De klant wordt hierbij als uitgangspunt genomen voor een optimale strategie. 

Uitvoering en begeleiding

Naast advies helpt de consultant ook bij het uitvoeren en toepassen van de CRM software. Hij of zij analyseert hoe dingen beter kunnen en helpt bij het doorvoeren van verbeteringen. Hijerbij is het belangrijk dat de verkoop- en marketingprocessen zo goed mogelijk op elkaar afgestemd worden. Door de implementatie van de CRM software en het analyseren van bedrijfsprocessen kan de consultant ervoor zorgen dat het bedrijf haar klantrelatie optimaliseert. De consultant heeft ervaring met de CRM en kan altijd bijspringen in geval van nood.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products