CRM project: wat is het?

Een CRM project is een project waarbij gebruik wordt gemaakt van CRM. Bij het gebruik van CRM bij je project is het belangrijk om een projectverantwoordelijke aan te stellen, die zich hard maakt voor het project en als trekker fungeert.

Visie

Een CRM project kan succesvol worden als er een duidelijke visie met bijbehorende doelstellingen is geformuleerd. Daarnaast mag een project best tijd kosten. Ga zorgvuldig te werk en maak mensen, budget en tijd vrij om te besteden aan het project. Daarnaast is het belangrijk om intern goed te communiceren en zo het van draagvlak binnen de onderneming te creëeren.

Valkuilen CRM projectmanagement

Valkuilen bij het CRM project is dat CRM geen project is. Immers het heeft geen einde. Het implementeren van CRM in je onderneming is het project. Het implementeren kost veel tijd en het systeem is niet makkelijk te installeren. De implementatie van CRM heeft een grote impact op de werkwijze binnen de organisatie en vergt de nodige tijd voordat de werknemers het systeem in de vingers hebben. Een goede manier om dit snel te implementeren is het volgen van trainingen en cursussen, die door alle medewerkers worden gevolgd. Hierdoor wordt het project door een ieder op dezelfde manier, vanuit de klant, aangepakt.

Rating:
Reviews: 624
Boekhouden
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Products