Customer experience is de manier waarop klanten de interactie met een bedrijf ervaren. Het gaat hierbij om alle interacties die een klant met een organisatie en zijn producten heeft gehad.

De customer experience bestaat grofweg uit drie onderdelen:

  • De customer journey: Oftewel de klantreis. Dit is een weergave van reis die een klant doorloopt voordat hij of zij een product koopt. Dit gaat van het eerste contact tot aanschaf.
  • Touchpoints: Dit zijn de verschillende kanalen van een organisatie waarmee een klant in aanraking komt. Zoals het callcenter, reclame-uitingen en de website.
  • Ecosystemen: Dit zijn de externe factoren die van invloed zijn op de klant in zijn customer experience. Dit kan een review over een product van een organisatie zijn, maar ook de kwaliteit van partnerorganisaties.

Customer experience is een onmisbaar begrip bij CRM. Klanten behouden is essentieel voor een organisatie. Immers, een klant die je al kent vergt minder inspanning dan het binnenhalen van nieuwe klanten. De klantenservice speelt hierin een belangrijke rol.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products